Безпека мешканців Львівщини та гостей регіону має бути на першому місці, – Сергій Василенко

Безпека мешканців Львівщини та гостей регіону має бути на першому місці, – Сергій Василенко

16.05.13 10:28 0 805
15 травня заступник голови Львівської облдержадміністрації Сергій Василенко провів засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та організації комплексу заходів щодо мінімізації наслідків виникнення надзвичайних ситуацій та некласифікованих подій в області.

Під час засідання комісія розглянула стан готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області під час купального сезону 2013 року.

За інформацією департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації, на території області зафіксовано 55 місць для відпочинку людей, з них 25 – пляжі. Більшість об’єктів не мають належної дозвільної документації.

«Необхідно до початку купального сезону здійснити спеціалізоване обстеження усіма відповідальними службами акваторії пляжу та оформити відповідні паспорти», – наголосив Сергій Василенко. Він також зазначив, що 28 травня в усіх місцях, де заборонено купання, повинні бути розміщені інформаційні стенди із забороною та попередженням про можливу небезпеку.

Також члени комісії обговорили заходи щодо забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення області у весняно-літньому періоді 2013 року.

Заступник голови Львівської ОДА запевнив, що у випадку надзвичайної ситуації, пов’язаної із отруєнням мешканців і гостей регіону, всіх дотичних осіб та прямих порушників буде покарано в індивідуальному порядку.

«Найбільшу відповідальність за поширення інфекційних отруєнь несуть власники закладів громадського харчування», – сказав С.Василенко і зобов’язав відповідальні служби періодично поширювати профілактичну та роз’яснювальну інформацію в ЗМІ.

Варто також зазначити, що в області розташовано 9600 об’єктів громадського харчування.

Окрім того, на засіданні заслухали ситуацію про стан протипожежного захисту дитячих оздоровчих установ та баз відпочинку, а також про cтан впровадження на об’єктах підвищеної небезпеки автоматизованих систем раннього виявлення загрози надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і локальних систем оповіщення населення у зонах можливого ураження та персоналу таких об’єктів.

За результатами обговорення Сергій Василенко дав доручення своєчасно проводити всі інспекційні роботи та з 1 червня розпочати підготовку в школах до нового навчального сезону. Він також доручив відповідальним особам щомісячно доповідати про кількість та якість встановлених автоматизованих систем.

Учасники засідання також розглянули питання щодо ліквідації наслідків ситуації, яка трапилась 14 березня 2013 року внаслідок вибуху в будівлі котельні Монастирецького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дошкільний навчальний заклад» Жидачівського району.

Загалом, за результатами роботи комісії було вирішено попередити голів райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення, міських, селищних та сільських рад про персональну відповідальність за організацію на адміністративних територіях роботи з недопущення випадків загибелі людей на водних об’єктах, котрі використовуються для відпочинку населення.

Окрім цього, також було вирішено зобов’язати керівників – власників відомчих об’єктів дитячого відпочинку вжити невідкладних заходів з попередження виникнення пожеж і надзвичайних ситуацій та недопущення загибелі людей на території цих об’єктів.

«Я сподіваюсь, що робота комісії буде давати реальні результати, а не тільки декларативні рішення. Ми зобов’язані разом подбати про безпеку мешканців Львівщини та гостей регіону», – підсумував С.Василенко.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині стартувала ...
Наступна новина: На Соборній площі ...

КОМЕНТАРІ