Валентин Хоптян: Великим є внесок нашої держави у справу перемоги над фашизмом

Валентин Хоптян: Великим є внесок нашої держави у справу перемоги над фашизмом

16.05.13 17:22 0 1235
У с.Молотків Лановецкого району відбувся обласний мітинг-реквієм, присвячений 70-им роковинам спалення цього населеного пункту нацистами.

У квітні 1943 року карателі знищили 617 мирних жителів села, в тому числі - 92 дитини, спалили 353 будинки.

Вшанувати пам'ять полеглих прибули до Молоткова представники влади та громадськості, політичних партій, духовенство.

Після поминальної панахиди до учасників скорботного зібрання звернувся голова Тернопільської обласної адміністрації Валентин Хоптян.

«Ми зібралися на цьому святому місці щоб вшанувати пам'ять невинно убієнних в роки Великої Вітчизняної війни жителів цього села. Це була велика трагедія! Чим завинили ці люди, які не воювали на фронтах. Чим завинили діти?! А скільки було таких понівечених війною доль та життів в масштабах всієї нашої держави! Воістину – Україна була великим театром воєнних дій, як і великим є внесок нашої держави у справу перемоги над фашизмом», - сказав Валентин Хоптян.

Він також закликав усіх свято шанувати пам'ять про лихоліття Вітчизняної війни 1941 – 1945 років та про ту ціну, яку заплатив наш народ, щоб жити під мирним небом.

Спогадами про фронтові будні поділився ветеран, підполковник запасу Георгій Мельник.

З повагою ставитися до сторінок історії нашої держави закликав заступник голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання ветеранів Михайло Андрунців, голова обласної організації «Закінчимо війну» Сергій Ліп’янін, перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський, письменник Василь Фольварочний.

Учасники мітингу звернулися до українського суспільства з закликом пам’ятати уроки нашої історії, примножувати демократичні цінності, сприяти утвердженню європейських стандартів толерантності та міжнаціонального порозуміння.

По завершенню мітингу-реквієму представники обласної влади та районів Тернопільщини висадили калинову Алею пам’яті біля меморіального комплексу Молотківська трагедія.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під час Днів США в ...
Наступна новина: В Тернополі інформація ...

КОМЕНТАРІ