ООН схвалила резолюцію щодо Сирії. Росія проти

ООН схвалила резолюцію щодо Сирії. Росія проти

17.05.13 12:53 0 1200
Генеральна Асамблея ООН схвалила резолюцію, яка закликає до політичного вирішення конфлікту в Сирії і мирного переходу влади. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Резолюція, яка не має зобов’язуючої сили, суворо засуджує «будь-яке насильство, від кого б воно не виходило», дедалі більше застосування важких озброєнь сирійською владою, військову агресію сирійських військ щодо сусідніх країн і порушення прав людини, і підтримує роль опозиційної Національної коаліції в її прагненні вести переговори про перехідні заходи.

За резолюцію, проект якої був запропонований арабськими країнами, проголосували 107 держав, 12 були проти, 59 – утрималися.

Росія, близький союзник сирійського президента Башара Ассада, не підтримала резолюцію, вважаючи, що вона стане перешкодою на шляху до мирних переговорів щодо Сирії.

За деякими даними, напередодні голосування Росія попередила, що у зв’язку з «незбалансованістю» резолюції, ця країна може призупинити підготовку до мирної конференції щодо Сирії, про проведення якої домовилися раніше цього місяця Москва і Вашингтон.

Як повідомив у вівторок держсекретар США Джон Керрі, він розраховує на те, що мирна конференція з Сирії відбудеться в червні. Однак поки ще не зовсім зрозуміло, чи зможуть Росія і західні країни врегулювати свої розбіжності і домовитися про те, що можна зробити для припинення запеклого конфлікту у Сирії.

Резолюція ООН також вимагає від сирійської влади надання безперешкодного доступу експертам орагізації, яка розслідує повідомлення про застосування хімічної зброї в ході конфлікту.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: відкриття ...
Наступна новина: "Дніпро" повертає з ...

КОМЕНТАРІ