Близько мільйона в бюджет – результат практичного застосування гуманізації економічних злочинів у справі про фіктивне підприємництво на Волині

Близько мільйона в бюджет – результат практичного застосування гуманізації економічних злочинів у справі про фіктивне підприємництво на Волині

17.05.13 08:40 0 1252
Лучанин, котрий провадив фіктивну підприємницьку діяльність, визнав свою провину. Цей момент задокументовано в угоді між прокурором та громадянином, яка укладена з ініціативи прокуратури Волинської області в ході процесуального контролю у кримінальному провадженні, яке розслідували у слідчому відділі ДПС у Волинській області.

Це одна з перших в Україні угод про визнання винуватості у справі про фіктивне підприємництво – повідомили у слідчому управлінні фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Волинській області.

Щоправда, винним лучанин визнав себе лише після оголошення йому підозри у здійсненні фіктивного підприємництва в ході кримінального провадженні. За результатами досудового розслідування обвинувальний акт стосовно цього громадянина слідчий спрямував до прокуратури Волинської області для затвердження і направлення до суду. З ініціативи прокуратури Волинської області, між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду про визнання правопорушником власної винуватості у фіктивному підприємництві.

Потому власне цей документ і став предметом розгляду у Луцькому міжрайонного суду. А на початку травня цього року набрав законної сили його вирок, відповідно до якого затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокуратурою області та громадянином, визнано лучанина винним у вчиненні фіктивного підприємництва, тобто злочину, передбаченого частиною 1 статті 205 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді штрафу у сумі 6,8 тисяч гривень.

У слідчому підрозділі ГУ Міндоходів у Волинській області запевняють, що угода між прокуратурою та громадянином-ініціатором фіктивного підприємництва, стала тактично вигідним кроком для сторони обвинувачення насамперед з тих міркувань, що рішенням суду в дохід держави стягнуто близько 1 млн. грн., які вдалося заблокувати на банківських рахунках підприємства, що здійснювало фіктивну діяльність.

Таким чином, досягнуто значного економічного результату для держави в рамках гуманізації економічних злочинів в умовах дії нового Кримінального процесуального законодавства України.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині на оздоровчу ...
Наступна новина: Адміністративні послуги: ...

КОМЕНТАРІ