Реалізуєте товар на ярмарку чи виставці? Заздалегідь подбайте про короткотерміновий торговий патент, – Міндоходів Волині

Реалізуєте товар на ярмарку чи виставці? Заздалегідь подбайте про короткотерміновий торговий патент, – Міндоходів Волині

17.05.13 14:18 0 1309
Якщо Ви берете участь у ярмарку, виставці – продажу та інших короткострокових заходах, пов’язаних з демонстрацією та продажем товарів, то повинні придбати короткотерміновий торговий патент. Ця законодавча норма передбачена ст. 267 Податкового кодексу України, – повідомили у Головному управлінні Міндоходів у Волинській області.

Варто знати, що торговий патент видається особисто фізичній

особі - підприємцю або особі, уповноваженій юридичною особою, під підпис у триденний термін з дня подання заявки. Датою придбання торгового патенту є зазначена в ньому дата.

Строк дії короткотермінового торгового патенту становить від одного до п’ятнадцяти календарних днів, а ставка збору за провадження торговельної діяльності з придбання короткотермінового торгового патенту за один день – 0,02 розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня календарного року (станом на 01.01.2013 року мінімальна заробітна плата – 1147 грн.).

Для отримання торгового патенту суб’єкт підприємницької діяльності подає до ОДПІ за місцем сплати збору заявку на придбання торгового патенту.

Відомості, наведені в поданій суб’єктом господарювання заявці, звіряються з оригіналами або нотаріально посвідченими копіями документів, на підставі яких заповнена така заявка.

У разі невідповідності відомостей, наведених у поданій суб’єктом господарювання заявці, документам, на підставі яких заповнена така заявка, або невнесення до заявки усіх необхідних відомостей, орган Міндоходів має право відмовити у видачі торгового патенту суб’єкту господарювання.

Фахівці Міндоходів наголошують, що за здійснення торгівельної діяльності без придбання короткотермінового патенту сплачується штраф у подвійному розмірі збору за весь строк такої діяльності.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гран-прі ФІДЕ (жінки). На ...
Наступна новина: За чотири місяці на ...

КОМЕНТАРІ