Галина Чорна: "Вексельна реформа" - ще один спосіб збагачення "Сім'ї"

Галина Чорна: "Вексельна реформа" - ще один спосіб збагачення "Сім'ї"

17.05.13 10:30 0 891
"Антинародна так звана "вексельна реформа" - спосіб ще більше скаламутити економіку України, аби у тій каламутній воді було зручніше збагачуватися. Нема потреби доводити, що збагачуватиметься лише так звана "Сім'я". Про це заявила 16 травня 2013 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО "Свобода" Галина Чорна.

У заяві, зокрема йдеться:

"У час, коли суспільство котиться до все більшого зубожіння, чинний уряд намагається створити видимість економічних реформ. Так, у жовтні 2011 року була запроваджена Пенсійна реформа, яка не вирішила питання браку коштів у Пенсійному фонді, натомість створила купу інших проблем, зокрема поглибивши безробіття.

І ось зараз уряд силується "протягнути" нове "щастя" для українців – так звану "вексельну реформу". Всупереч протестам опозиції у Верховній Раді було поставлено на голосування низку так званих "вексельних законів", і один таки ухвалено зусиллями регіоналів та комуністів.

То тільки на перший погляд, вексель – категорія, яка може стосуватися якихось пов'язаних із надприбутками макроекономічних процесів. Насправді запровадження векселів може дуже боляче вдарити по кишенях власне простих українців. Якщо, не Дай Боже, антинародну "вексельну реформу" запровадять, то це означає, що завтра зарплату людям можна буде платити не гривнею чи якоюсь іншою валютою, а папірцями – "фінансовими векселями".

Що таке векселі? З векселями ми уже були знайомі у 90-их роках, періоді повного економічного хаосу, котрі одні багатіли, інші набивали собі кишені дурними дармовими грішми. Різниця між грошима та векселем полягає в тому, що гривню, євро чи долар можна одразу ж виміняти на товар, послугу або іншу валюту, а у векселі може бути зазначено, що сума підлягає виплаті через один, три, п'ять або десять років. Якщо ж людина замість векселя захоче таки грошей, і то негайно, – вона, звісно ж, зможе його, для прикладу, продати. Але ж їй дадуть за нього значно меншу суму, аніж вказана у векселі. Різниця – так званий дисконт – прибуток тих, то скуповуватиме векселі.

Що відбудеться насправді. Як тільки впровадять фінансові векселі, з'являться фірми, які почнуть тотально ці векселі скуповувати. Але – з відповідним дисконтом. Спочатку це буде 20, 30 відсотків, а потім, як це було з векселями деяких підприємств у 90 роках, дисконт сягатиме 70, 80 відсотків. Нема потреби розповідати, під чиїм "дахом" працюватимуть такі гіперприбуткові фірми і хто на цьому набиватиме собі кишені.

Векселі також неминуче розкрутять новий виток інфляції, адже, втрачаючи на векселях гроші, фірми почнуть підвищувати вартість товарів та послуг.

Вексельна реформа мало того, що повертає Україну на десятиліття назад, іще й суперечить статті 99 Конституції, за якою грошовою одиницею України є гривня, а не її сурогати на зразок векселів".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Продовжується виплата ...

КОМЕНТАРІ