Осип Магур: "Борислав має право на отримання статусу гірського населеного пункту"

Осип Магур: "Борислав має право на отримання статусу гірського населеного пункту"

17.05.13 16:47 0 838
Місто Борислав на Львівщині відповідає критеріям гірського населеного пункту і відповідно до закону України "Про статус гірських населених пунктів в Україні" має отримати цей статус. Про це 16 травня 2013 року заявив на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО "Свобода" Осип Магур.

"До мене надійшло звернення депутатів Бориславської міської ради стосовно надання місту Борислав статусу гірського населеного пункту, – зазначив депутат. – Це звернення також скеровано в центральні органи влади, головам Львівської обласної державної адміністрації та обласної ради. Закликаю підтримати таке клопотання депутатів Бориславської міської ради, які висловили позицію громади".

У зверненні, зокрема, йдеться, що місто Борислав лежить у передгір'ї Карпат і значна частина його території розташована на висоті понад 400 метрів над рівнем моря. Кліматичні умови в місті досить суворі, воно часто потерпає від повеней та підтоплень.

Як відомо, згідно із законодавством, тарифні ставки й посадові оклади працівників у гірських населених пунктах за рішенням Кабінету Міністрів підвищуються на 25%. Розмір державних пенсій, стипендій, усіх передбачених законодавством видів державної матеріальної допомоги громадянам, які отримали статус особи, що працює, проживає або навчається на території населеного пункту, якому надано статус гірського, збільшується на 20%.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті щодо ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ