Рівненська область: почастішали випадки виявлення громадянами  вибухонебезпечних предметів

Рівненська область: почастішали випадки виявлення громадянами вибухонебезпечних предметів

17.05.13 11:19 0 1176
З приходом потепління та початком весняно-польових робіт громадяни все частіше виявляють на власних присадибних ділянках, у лісових та паркових зонах різного роду вибухонебезпечні предмети часів минулих війн.

Так, 15 травня житель селища міського типу Млинів під час вигулювання собаки виявив у полі ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни. Після повідомлення вибухонебезпечний предмет одразу був узятий під охорону працівників міліції. Того ж дня, в селі Тараканів Дубенського району, військовослужбовцем під час проведення обходу території "Тараканівського форту", було виявлено дві мінометні міни калібром 82 мм часів минулої війни. В обох випадках місцевою владою була подана заявка на знешкодження боєприпасів до аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Держслужби Рівненщини.

Тільки з початку цього року на території області піротехніками ДСНС було знешкоджено більше 50 боєприпасів, що пролежали в землі з часів Першої та Другої світових війн.

Враховуючи вищевикладене, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області звертається до жителів Рівненщини.

Шановні громадяни! Під час земляних робіт будьте пильними та обачними. В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу за номером 101.

Пам’ятайте! При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх у вогнище або розводити над ними полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: микола ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ