Волинь: розпочався обласний збір-змагання «Школа безпеки» (фото, відео)

Волинь: розпочався обласний збір-змагання «Школа безпеки» (фото, відео)

17.05.13 14:04 0 1157
16 травня на базі частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька відбувся обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». За право представляти Волинь на Всеукраїнських змаганнях боролися 17 команд з числа учнівської молоді області.

На відкритті змагань були присутні: начальник управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Галина Карнаухова, заступник начальника управління освіти і науки Волинської обласної держадміністрації Валентина Загрева, начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності полковник служи цивільного захисту Сергій Шмига.

«Популяризація серед дітей і підлітків здорового і безпечного способу життя формує культуру безпеки життєдіяльності, – сказав у своїй промові начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук. – юні учасники Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» роблять важливі кроки у безпечне майбутнє. А яким воно буде залежить уже від Вас, від Ваших знань, навичок та наполегливості».

Після ознайомлення з дистанціями змагань, учасники взяли участь у чотирьох конкурсах: «Пошуково-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії», «Рятування та транспортування потерпілого з висотної споруди», «Медичний конкурс» та «Бойове розгортання». Діти долали різноманітні перешкоди за допомогою альпіністського, спеціально-рятувального та туристичного спорядження, рятували умовних потерпілих, швидко вдягали засоби індивідуального захисту, розгортали пожежні рукави й гасили умовну пожежу, а також транспортували потерпілих, надавали їм першу невідкладну допомогу тощо.

Проходження цих складних етапів змагань показали не лише здібності юних рятувальників, а й згуртованість команд, готовність підлітків прийти на допомогу один одному в екстремальних умовах.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Мілан" цікавиться ...
Наступна новина: Електронні системи ...

КОМЕНТАРІ