Тернопільщина: микола Головач привітав учасників обласного збору-змагання «Школа безпеки»

Тернопільщина: микола Головач привітав учасників обласного збору-змагання «Школа безпеки»

17.05.13 11:13 0 1219
У Тернополі вже всьоме відбувся традиційний обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», присвячений пам'яті учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС полковника внутрішньої служби Леоніда Кудринського.

Цьогоріч цей дитячий громадський рух зібрав на навчально-тренувальній базі Управління ДСНС України у Тернопільській області понад 160 учасників з 18-ти команд-переможниць районних та міського зборів-змагань з різних куточків нашої області.

Головною метою збору-змагання є популяризація серед дітей та молоді здорового і активного способу життя, підвищення рівня їх практичної підготовки до дій в екстремальних ситуаціях, оволодіння навиками само- та взаємодопомоги, психологічної підготовки з питань реагування на надзвичайні ситуації, професійна орієнтація й популяризація професії рятувальника, а також розвиток дитячого руху «Школа безпеки» в області.

Відкрив захід перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Головач. Він побажав юним спортсменам наснаги та перемог, висловивши впевненість, що знання та навики, які молодь отримує у змаганнях «Школа безпеки», будуть сприяти популяризації здорового і активного способу життя.

Впродовж напруженого дня команди змагалися за звання найкращої. Організатори змагань на всіх етапах створили умови, наближені до реальних, що допомогло дітям по-справжньому показати свої вміння та навички.

На учасників очікувала насичена програма: у ситуаціях, наближених до реальності долали зону техногенної аварії та пожежно-рятувальну смугу перешкод, рятували з висотної будівлі умовно-постраждалого, надавали першу медичну допомогу, змагались у конкурсі представлення команд та агітаційно-презентаційному конкурсі з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту та проходили тестування з питань надання першої медичної допомоги. Чудовий теплий сонячний день допомагав юним вогнеборцям гідно долати усі випробування.

Цього року змагання відбуваються вже всьоме. І кількість їх учасників свідчить про те, що зацікавленість до таких випробувань не зменшується, а професія рятувальника стає дедалі популярнішою.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обсяги виробництва ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ