На Хмельниччині зелене світло в розвитку сільських територій

На Хмельниччині зелене світло в розвитку сільських територій

17.05.13 15:32 0 938
У Новоушицькому районі 15 травня для посадовців місцевого самоврядування, сільських, селищних голів, представників громадських організацій та підприємців відбувся семінар-навчання на тему «Сільський зелений туризм як альтернативний шлях відродження та розвитку українського села».

Організатором семінару виступив Хмельницький центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. У заході взяли участь голова районної ради Віктор Барчишин, заступник голови райдержадміністрації Валентина Ковальська, керівник апарату адміністрації Віктор Костюченко, керівники і спеціалісти структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій району, сільські, селищні голови. Також залучилися представники освіти, культури, туристично-курортної галузі області та новатор у сфері впровадження агроосель у Дунаєвецькому районі.

Голова районної ради Віктор Барчишин наголосив на важливості підвищення рівня функціонування існуючих у районі агроосель.

На семінарі розглянуто ряд актуальних питань пов'язаних з умовами привабливості сільського зеленого туризму, як для інвестора, так і для споживача-туриста. Адже, розвиваючись, туристична галузь має стати оптимальною з позиції ціни та якості послуг, орієнтуватись на масове обслуговування туристів, котрі мандрують із пізнавальною і комерційною метою. Важливим напрямком активізації сфери діяльності агроосель є, перш за все, налагодження каналів взаємодії та залучення фірм-посередників для комплексного освоєння природного й історико-культурного потенціалу найпривабливіших туристичних зон району.

В ході роботи семінару обговорено також перспективи розвитку та ідеї популяризації природоохоронної сфери. Також вивчався досвід власника агрооселі із Дунаєвецького району Георгія Бориса з подальшим обговоренням проблем створення туристичної інфраструктури в районі.

Успішний розвиток сільського туризму призведе до збільшення потоку відвідувачів села або місцевості і поступово втягне у сферу обслуговування туристів з числа безробітних місцевих жителів. Крім осіб, безпосередньо задіяних в обслуговуванні туристів, зиск отримують також представники цілого ряду суміжних видів діяльності: громадського харчування, транспорту, будівництва тощо. Стимулюватиметься також виробництво сільськогосподарської продукції – адже на неї з’являється місцевий попит. Таким чином, пожвавиться економіка села, відновлюватиметься його культура і побут, створиться мотивація до збереження та покращення екологічного стану довкілля. З огляду на це, місцева влада зобов’язується всіляко підтримувати розвиток сільського туризму та докладати зусиль до створення сприятливих умов праці для власників садиб, що займатимуться цим видом діяльності. По завершенню семінару-навчання зацікавлені мали змогу отримати компетентні відповіді фахівців на поставлені запитання.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віктор Шемчук затвердив ...
Наступна новина: Німецькому подружжю ...

КОМЕНТАРІ