Представники різних гілок влади Хмельниччини переймали досвід розвитку регіональної демократії у Раді Європи.

Представники різних гілок влади Хмельниччини переймали досвід розвитку регіональної демократії у Раді Європи.

17.05.13 17:49 0 753
З 27 квітня по 6 травня делегація від Хмельниччини перебувала із навчально-ознайомчим візитом у штаб-квартирі Ради Європи, Європейському Суді з прав людини, Європейському Парламенті, Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи та Парламентській асамблеї Ради Європи.

Мета – ознайомлення з організаційною побудовою, пріоритетами, принципами та методами діяльності цих міжнародних організацій, а також з напрямками співробітництва цих міжнародних інституцій з Україною.

За дорученням голови облдержадміністрації Василя Ядухи, до складу делегації увійшли: заступник голови – керівник апарату Хмельницької облдержадміністрації Лілія Бернадська, голова Старокостянтинівської райдержадміністрації Ігор Люшенко, виконувач обов’язків директора обласного центру зайнятості Сергій Черешня, представники Пенсійного Фонду, реального сектору економіки, депутати різних рівнів рад, студентська молодь.

Візит відбувся за організаційного сприяння Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, Делегації України в Конгресі Ради Європи, Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні в рамках Європейського тижня місцевої демократії.

Євроінтеграція є одним з пріоритетів державної політики України. Цей процес потребує не тільки політичної волі, але й належного рівня сприяння та розуміння на рівні регіонів, громад та кожного їх мешканця.

З 1995 року Україна є членом найбільшої політичної організації – Ради Європи, яка об’єднує 47 країн-членів, забезпечує дотримання принципів демократії та підготовку правового поля країн до вступу в Європейський Союз.

Навчально-ознайомчі візити до штаб-квартири Ради Європи є одним з інструментів інтеграції країн-членів, який реалізується в рамках пріоритетів Європейського тижня місцевої демократії та допомагають ознайомленню з системою функціонування інституцій Ради Європи, а також обміну досвідом та одночасним відвідуванням історичних пам’яток культури та архітектури.

Перебування делегації від Хмельниччини в головному офісі Ради Європи відбулося під патронатом постійного Представництва України в Раді Європи. Зокрема, в цій поважній міжнародній інституції також є представники нашої області, які мають змогу переймати кращий досвід розвитку демократичного суспільства, розв’язання певних проблем, захисту прав людини.

Наразі в Україні реалізуються ініціативи Глави держави щодо реформування органів місцевого самоврядування. Україна є підписантом Європейської Хартії місцевого самоврядування. Цей документ став основою для розробки масштабної реформи децентралізації влади та її ефективної реалізації, становлення та розвитку громадянського суспільства. Зміцнення демократії на місцевому рівні є одним із зобов’язань, взятих Україною при вступі до Ради Європи.

Знаковим також є і те, що з 1 січня 2013 року Україна головує в Організації з безпеки та співробітництва в Європі. За словами виконувача обов’язків Президента Парламентської асамблеї ОБСЄ Вольфганга Гроссрука таке головування в цій організації має свої пріоритети. Наша держава активно інтегрується у європейське співтовариство. Візит же хмельницької делегації – чергове тому підтвердження.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині у Ружині ...
Наступна новина: 19 травня у Луцьку - IV-й ...

КОМЕНТАРІ