Житомирщина: в області створено вісім центрів первинної медико-санітарної допомоги Дільничні лікарні не закриваються - вони перетворюються в амбулаторії з ліжками денного стаціонару

Житомирщина: в області створено вісім центрів первинної медико-санітарної допомоги Дільничні лікарні не закриваються - вони перетворюються в амбулаторії з ліжками денного стаціонару

17.05.13 17:08 0 835
Ng="en" lang="en">



* Офіційний веб-сайт Житомирської обласної державної адміністрації Про

Житомирщину Доступ до публічної

інформації 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка Анонси подій Дорадчі

органи Плани роботи

ОДА Розвиток

громадянського

суспільства Європейська

та Євроатлантична

інтеграція

* Головна сторінка

* Функції ОДА

* Керівництво ОДА

* Голова ОДА

* Заступники голови

* Розподіл обов'язків

* Декларації про доходи

* Структура ОДА

* Члени колегії

* Відділи апарату ОДА

* Департаменти, управління та відділи

* Районні державні адміністрації та міські виконавчі комітети

* Обласні організації

* Нормативна база

* Нормативні акти

* Проекти документів

* Інструкції

* Довідники телефонів

* Апарат ОДА

* Управління ОДА

* Керівний склад ОДА

* Інвестиційний паспорт

* Вакансії

* Звернення громадян

* Цільові програми

* Фотогалерея

* Каталог послуг

* Громадянам України

* Юридичним особам

* Державним службовцям

* Міжнародній спільноті

* Державний реєстр виборців

* Зігрій любов'ю дитину

* Державні закупівлі

* Оголошення про проведення відкритих торгів

* Нормативні документи

* Інформаційні матеріали

* Річні плани 2012 рік

* Річні плани 2013 рік

* Оприлюднення процедур закупівель

* Запобігання проявам корупції

* Дошка оголошень

Державні інтернет-ресурси:

Держадміністрації

. Вінницька

. Волинська

. Дніпропетровська

. Донецька

. Закарпатська

. Запорізька

. Івано-Франківська

. Київська

. Кіровоградська

. Луганська

. Львівська

. Миколаївська

. Одеська

. Полтавська

. Рівненська

. Сумська

. Тернопільська

. Харківська

. Херсонська

. Хмельницька

. Черкаська

. Чернівецька

. Чернігівська

ОДА » Новини

2013-05-16 11:07:56

В області створено вісім центрів первинної медико-санітарної допомоги

Дільничні лікарні не закриваються - вони перетворюються в амбулаторії з ліжками денного стаціонару

Житомирщина активно включилася в практичну реалізацію у регіонах завдань і доручень Президента України з модернізації медичної галузі у частині створення інституту сімейного лікаря та мережі амбулаторій сімейної медицини.

Станом на 1 квітня 2013 року в області вже створено 8 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що становить 26,8% від запланованої кількості. Центри ПМСД – це структурні підрозділи районних лікарень, яким підпорядковуються амбулаторії загальної практики сімейної медицини з фельдшерсько-акушерськими, фельдшерськими пунктами та пункти прийому хворих. Основними завданнями центру ПМСД є забезпечення населення доступною, безперервною, своєчасною, якісною та ефективною первинною медико-санітарною допомогою, невідкладною допомогою, а також проведення профілактичної роботи серед населення як в амбулаторно-поліклінічних умовах, так і вдома.

В області вже відкрито центри ПМСД в таких районах: Новоград-Волинський (міський та районний центри), Володар-Волинський, Чуднівський, Баранівський, Радомишльський, Романівський та Бердичівський (міський центр). До кінця 2013 року планується створити центри ПМСД у всіх районах Житомирської області. Всього планується створити 28 центрів ПМСД.

Діяльність таких закладів направлена на надання амбулаторно-поліклінічної допомоги населенню, проведення широких профілактичних заходів по попередженню та зниженню захворюваності, раннього виявлення хворих; диспансеризації здорових та хворих; надання кваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги населенню; проведення активної роботи по санітарно-гігієнічному вихованню. В центрах первинної медико-санітарної допомоги надається первинна медична допомога лікарями загальної практики (сімейними лікарями), дільничними терапевтам та дільничними педіатрами дорослим та дітям.

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас наголошує: «Необхідно проводити роз’яснювальну роботу з громадськістю. Перш за все пояснювати, що дільничні лікарні не закриваються - вони перетворюються в амбулаторії з ліжками денного стаціонару».

галузь медицини живе реформами - всі зміни в ній відбуваються відповідно до Національного плану економічних реформ до 2014 року. Одним із основних напрямків у реформах нині є створення центрів первинної медико-санітарної допомоги. Це єдиний шлях наблизити медпрацівника до населення. Такий шлях із досвіду європейських країн стратегії розбудови охорони здоров’я.

Довідково: первинна медична допомога – медична допомога, що надається в амбулаторних умовах або за місцем проживання пацієнта лікарем загальної практики – сімейним лікарем і передбачає: надання консультації, проведення діагностики та лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, паталогічних, фізіологічних (під час вагітності) станів, здійснення профілактичних заходів; направлення відповідно до медичних показань пацієнта, який не потребує екстреної медичної допомоги, для надання йому вторинної (спеціалізованої) допомоги або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги; надання невідкладної медичної допомоги в разі гострого розладу фізичного чи психічного здоров’я пацієнта, який не потребує екстреної вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ