У Житомирському державному університеті ім. І.Франка відзначили кращих науковців

У Житомирському державному університеті ім. І.Франка відзначили кращих науковців

17.05.13 09:42 0 1219
16 травня в актовій залі Житомирського державного університету ім І.Франка відбулося урочисте засідання з нагоди Дня науки. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський, а також делегація з Папського Університету в Кракові на чолі з ректором Владиславом Зузяком.

Житомирський університет має потужний потенціал професорсько-викладацького складу, модернізовану матеріально-технічну базу, сучасні інноваційні технології навчання, що зробило його одним із престижних навчальних закладів держави. Це осередок сучасної науки, який об’єднує близько 300 молодих науковців. На базі закладу функціонують 18 науково-дослідних центрів.

Вже втретє до Дня науки в стінах університету проходить вручення номінації „Науковець року”. Цьогоріч ця подія співпала з 10-літтям докторантури університету, яку у грудні 2003 року було відкрито на кафедрі педагогіки. Традиційно у ході урочистого засідання ректор ЖДУ ім. І.Франка Петро Саух вручив викладачам університету нагороди – скляні стели „Науковець року – 2012”.

Кращим викладачем з історично-філософського напрямку визнано Миколу Козловця, з психолого-педагогічного – Олену Антонову, з природничо-математичного – Агнесу Ставніченко, літературно-лінгвістичного – Володимира Єршова. Кращими молодими науковцями минулого року стали Ірина Яцик, Надія Павлик, Наталія Корнійчук та Олена Юрчук. Цього року за звання „Науковець року” змагалося 313 викладачів, а звання „Молодий науковець року” виборювало 154 науково-педагогічних працівника ЖДУ ім. І. Франка до 35 років.

Зі словами щирої поваги звернувся до присутніх на святі заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, колишній випускник закладу. „Ті молоді люди, які зараз навчаються в університеті, будуть успішнішими за нас, - зазначив він. – Запорукою цього є насамперед потужний викладацький склад, сучасні інноваційні технології навчання, що працюють і впроваджуються тут. Що стосується європейської інтеграції, про яку так багато говорять зараз, вона здійснюється в університеті на кожному кроці. Про це свідчать й численні науково-практичні конференції, й шня присутність делегації викладачів Краківського університету”. За значний особистий внесок у науково-дослідну діяльність Ярослав Долгих вручив почесні грамоти облдержадміністрації викладачам Андрію Зорницькому та Інесі Новицькій.

На заході вручили понад десяток відзнак управління освіти і науки облдержадміністрації, 6 спеціальних відзнак Стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука „Завтра.UA”, понад десяток грамот і подяк ЖДУ ім. І. Франка за активну участь у науково-дослідній роботі. Всього з нагоди Дня науки нагороди отримали понад 50 науковців, методистів та провідних фахівців університету.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ