Міжнародний профспілковий форум лісівників відбувся на Чернігівщині

Міжнародний профспілковий форум лісівників відбувся на Чернігівщині

17.05.13 16:00 0 1196
З 14 по 17 травня на Чернігівщині проходить Міжнародний профспілковий форум лісівників.

У рамках заходу колеги-лісівники з Росії і Білорусі, Татарстану, Азербайджану, Молдови, Казахстану і Киргизстану ознайомилися з роботою Новоборовицького лісництва та з виробничими об’єктами Городнянського, Остерського та Корюківського держлісгоспу, а поїздка до м. Козелець в собор Різдва Богородиці познайомила гостей з культурою Сіверського краю.

Супроводжували зарубіжних колег у ділових поїздках голова профспілки працівників лісового господарства України Степан Кривов’язий, начальник Чернігівського ОУЛМГ Валерій Лозицький і голова обкому профспілки працівників лісового та мисливського господарства Йосип Райчинець.

16 травня у приміщенні Чернігівського навчально-методичного центру профспілок області відбулося пленарне засідання Центральної ради Федерації профспілок працівників лісових галузей СНД.

У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, заступник голови держлісагентства Ярослав Макарчук, голова ради федерації профспілок України Юрій Кулик та профспілкові діячі з Росії і Білорусі, Татарстану, Азербайджану, Молдови, Казахстану і Киргизстану.

Як зазначив Олександр Шанойло, лісова галузь Чернігівщини протягом останніх років має серйозні перспективи розвитку і робить відчутний внесок в економіку області: держлісгоспи виконали всі заплановані лісогосподарські заходи і забезпечили зростання виробництва і реалізації продукції. Всього її реалізовано на 344,6 млн.грн., а темп росту склав 104,2%.

«Розвиток лісотранспортної інфраструктури та будівництво лісових доріг належить до пріоритетного напрямку діяльності галузі: у 2013 році заплановано будівництво 95-ти кілометрів лісових доріг», - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

У заключному слові Олександр Шанойло відзначив, що професію лісівника обирають саме ті, хто має до цього особливе покликання, хто вміє бути мужнім і мудрим, самовідданим в роботі і щедрим душею та подякував лісівникам за їх непросту працю. Заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що лісова галузь Чернігівщини має значні перспективи і розвивається у позитивному напрямку, але потрібно залучати нові інноваційні технології, ресурси та техніку для підвищення конкурентоспроможності та подальшого розвитку галузі.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині підсумки ...

КОМЕНТАРІ