У Тернополі визначено першочергові об’єкти ремонту доріг

У Тернополі визначено першочергові об’єкти ремонту доріг

17.05.13 10:40 0 1213
Міський голови Тернополя Сергія Надала провів робочу нараду щодо ремонту доріг та контролю за якістю виконання ремонтних робіт. На нараді були присутні перевізники, які обслуговують маршрутну мережу місті, депутати, представники ДАІ, управління ЖКГ, відділу технагляду міськради, директори КП «Тернопілелектротранс» та КП «Міськавтотранс». Фахівці озвучили найбільш пошкоджені ділянки доріг, які утруднюють рух громадського транспорту, створюють аварійні ситуації у місті та визначили першочерговість їх ремонтів.

Відтак, 15 травня розпочато ремонт вулиць Корольова і Купчинського, на яких попередньо було проведено фрезерування. проводиться влаштування нижнього шару асфальтно-бетонного покриття. На вул. 15 квітня ведуться підготовчі роботи для поточного ремонту, ліквідовують ями і на вул. Микулинецька, Митрополита Шептицького (від вул. Оболоня до вул. Будного), інших проблемних ділянках.

Загалом на ремонт доріг у цьому році міська рада виділила 30 мільйонів гривень. За ці кошти проводять поточний та капітальний ремонт.

Сергія Надал в черговий раз наголосив на проблематиці «дорожньої» теми: «У Тернополі пошкоджено 70% доріг. Не ремонтувалися більшість з них десятки років. Відсоток реалізації ремонтів залежить від фінансування – поки що місто ремонтує міські шляхи виключно за власні кошти, з Держбюджету на дороги – жодної копійки».

Обговорили на нараді й встановлення світлофорних об’єктів у місті. Акцентували увагу на нещодавній зміні руху по вул. Мазепи. Начальник відділу АТІ та РЕР УДАІ в Тернопільській області Володимир Погрібний в черговий раз підкреслив важливість проведених змін для безпеки громадян.

«Перехрестя Бережанська-Львівська-Кривоноса було дуже небезпечним через великий потік транспорту та складність його перетину. Раніше це було одне з місць концентрації ДТП, ставалися наїзди на пішоходів, ДТП з матеріальними збитками та потерпілими. З моменту зміни руху на даному перехресті воно стало безпечним як для водіїв, так і для пішоходів», - зазначив Володимир Погрібний.

В свою чергу для спрощення перетину перехрестя міський голова запропонував встановити на ньому знак стрілкою «направо», що дозволить зменшити затори на даній ділянці. Дана пропозиція направлена у ДАІ для можливості облаштування відповідними дорожніми знаками всіх перехресть міста, на яких розміщенні світлофорні об’єкти.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Продовжується виплата ...
Наступна новина: Тернопільщина: з початку ...

КОМЕНТАРІ