Віталій Михайлішин привітав чернівчан та гостей міста із Днем вишиванки

Віталій Михайлішин привітав чернівчан та гостей міста із Днем вишиванки

17.05.13 13:04 0 1187
16 травня, у Чернівцях уже вшосте проходить День вишиванки. Місто заполонили люди у строкатих сорочках і сукнях із народним орнаментом. Урочистості з нагоди свята відбулися перед центральним корпусом Чернівецького Національного університету, фасад якого прикрасила величезна 6-метрова вишиванка. Студентів, викладачів та інших учасників дійства вітали представники обласної влади, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, ректор ЧНУ Степан Мельничук та іноземні науковці.

«Нині День вишиванки сміливо можна називати традиційним загальноміським весняним святом, – зазначив Віталій Михайлішин. – Воно згуртовує усіх чернівчан, демонструє нашу дружність і патріотизм. Надзвичайно приємно бачити стільки молоді і навіть маленьких дітей у народному вбранні. Мені хотілося б, щоби ми частіше одягали вишиванки, адже тоді наше місто стає ще красивішим».

На сцені перед резиденцією у вишиванках дефілювали пари студентів з усіх факультетів ЧНУ. Публіку розважали також співами, танцями і бойовим козацьким мистецтвом. Свято вишиванки мало і благодійний підтекст – у рамках дійства студенти збирали кошти для онкохворих дітей.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ