Луцьк: у минулому році до громадського об’єднання «Допоможемо собі» вступило 912 нових членів

Луцьк: у минулому році до громадського об’єднання «Допоможемо собі» вступило 912 нових членів

17.05.13 16:37 0 1243
У сесійному залі міської ради відбулося розширене засідання правління громадського об’єднання «Допоможемо собі». Участь у його роботі взяли перший заступник міського голови Святослав Кравчук, депутат міської ради Анатолій Пархом’юк, начальники управлінь охорони здоров’я та освіти міської ради Федір Кошель та Олег Гребенюк, а також головні лікарі поліклінік. Учасники засідання підбили підсумки діяльності за 2012 рік та обговорили напрямки роботи на 2013 рік.

Святослав Кравчук зазначив: «На жаль, ситуація у системі охорони здоров’я, з точки зору фінансування, не змінюється у кращу сторону. У державі гарантоване право на безкоштовне медичне обслуговування, але коштів виділяється недостатньо. Майже 80 % з них, йдуть на утримання закладів та оплату праці. Практично нічого не залишається на проведення лікувального процесу». За його словами, нині розпочато реформування галузі, однак, багато політиків, які не компетентні у цій сфері, втручаються у це питання. Такі дії не сприяють нормальній роботі медиків.

Святослав Євгенович зауважив, що сподіватися на покращення фінансування не доводиться, а тому вихід з ситуації - участь людей у добровільному страхуванні. Він зауважив, що часто люди раптово хворіють і потребують дороговартісного лікування. Однак, у той момент у них може не бути декількох тисяч гривень і ці громадяни змушені позичати кошти у рідних, знайомих тощо. У цьому випадку члени «Допоможемо собі» таких проблем не мають, щомісячно сплачуючи внески, вони мають гарантовану підтримку.

Потому Святослав Кравчук надав слово директору ГО «Допоможемо собі» Наталія Жолоб, яка поінформувала про результати роботи за 2012 рік. Вона зауважила, що основною метою діяльності є допомога членам об'єднання в медичній допомозі шляхом використання коштів, які формуються за рахунок постійних внесків, що передбачаються додатково до бюджетних асигнувань. За її словами, основними напрямками діяльності об'єднання є оплата: лабораторно - діагностичного обстеження; лікування дітей до 18 років за членськими внесками батьків; медикаментозного забезпечення викликів швидкої допомоги; лікування в денних стаціонарах поліклінік та лікарень.

Також для членів об'єднання, які впродовж двох років не використовували кошти для лікування та обстеження є пільгові програми: оплата стоматологічних послуг; санаторно-курортного лікування; оплата лікування дорослих членів родини за письмовою заявою.

Із січня 2012 року мінімальний членський внесок становить 30 грн.

Станом на 1 січня 2013 року зареєстровано 18116 членів об'єднання із 114 колективних організацій.

Наталія Жолоб зазначила, що у минулому році було залучено членських та вступних внесків на суму - 3 млн 271,8 тис. грн.

За 12 місяців 2012 року організація витратила на лікування, обстеження, санаторно-курортне лікування та стоматологічні послуги членів об'єднання кошти на суму 2 млн 571,8 тис. грн.

Також під час засідання заслухано інформацію про звіт ревізійної комісії та затверджено положення про колективне членство.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іран і шість світових ...
Наступна новина: На Закарпатті щодо ...

КОМЕНТАРІ