Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко провів селекторну нараду щодо стану підготовки до оздоровлення та відпочинку дітей у 2013 році

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко провів селекторну нараду щодо стану підготовки до оздоровлення та відпочинку дітей у 2013 році

17.05.13 08:02 0 1188
Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко провів селекторну нараду щодо стану підготовки до оздоровлення та відпочинку дітей у 2013 році. В нараді взяли участь представники Міністерства соціальної політики, Державної санітарно-епідеміологічної служби, Міністерства освіти, Міністерства інфраструктури, МВС, Міністерства фінансів, Державної служби з надзвичайних ситуацій та місцевих органів виконавчої влади.

«Ми зустрілися, щоб розглянути одне з найважливіших питань, що турбує Уряд, – це збереження та відновлення здоров’я дітей, зокрема через організацію якісного, повноцінного оздоровлення і відпочинку у літній період», - зазначив на початку наради К.Грищенко.

 

Віце-прем’єр наголосив на тому, що «це серйозне і відповідальне питання, яке стосується насамперед готовності відповідальних державних органів та самих закладів до початку оздоровчого сезону».

 

Під час наради учасники обговорили планові показники оздоровлення дітей у поточному році та стан матеріально-технічної бази закладів.

 

Так, за даними Мінсоцполітики, у поточному році планується забезпечити оздоровленням та відпочинком 2 млн. 810 тис. дітей шкільного віку, що складатиме 70% від загальної чисельності дітей шкільного віку в Україні. З них 37,3% дітей пройдуть оздоровлення, а 62,7% - отримають відпочинкові послуги. У 20 регіонах України передбачається збільшити кількість оздоровлених дітей, а у 4 регіонах надати оздоровчі послуги на рівні 2012 року. Планується, що надання оздоровчих та відпочинкових послуг у літній період будуть здійснювати понад 17 тис. дитячих закладів. У 7 регіонах України буде відновлено роботу 15 закладів оздоровлення, які не функціонували у 2012 році.

 

Окрема увага Уряду буде приділена забезпеченню оздоровлення та відпочинку дітей-сиріт, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей-інвалідів, дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків тощо.

 

Під час наради Віце-прем’єра поінформували про хід перевірок Державною санітарно-епідеміологічною службою України та Державною службою з надзвичайних ситуацій дитячих оздоровчих закладів.

 

За словами Головного санітарного лікаря України А.Пономаренка, станом на 16 травня СЕС проведено більше 2 тис. перевірок дитячих оздоровчих закладів, під час яких лише у 5% було виявлено порушення. «Оздоровча кампанія розпочнеться 1 червня і підготовчі роботи ще тривають. Пропозиції СЕС по матеріально-технічному забезпеченню оздоровчих закладів виконані на 72%», - зазначив він.

 

У свою чергу, Віце-прем’єр доручив Державній санітарно-епідеміологічній службі до 1 червня провести всі необхідні перевірки, керівникам регіонів особисто контролювати хід підготовки до проведення оздоровчої кампанії дітей та інформувати Кабінет Міністрів України.

 

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: Смертник атакував конвой ...

КОМЕНТАРІ