На Волині на оздоровчу літню кампанію дітей планують спрямувати понад 36 млн грн з різних джерел фінансування

На Волині на оздоровчу літню кампанію дітей планують спрямувати понад 36 млн грн з різних джерел фінансування

17.05.13 08:34 0 1198
На Волині на оздоровчу літню кампанію дітей планують спрямувати понад 36 млн грн. з різних джерел фінансування. Голова облдержадміністрації Борис Клімчук в ході урядового селектору розповів про організацію дитячого літнього відпочинку в регіоні, яка відбулась під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка.

«Насамперед оздоровлюватимуть дітей пільгових категорій. Так, усі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, будуть охоплені відпочинком та оздоровленням, діти-інваліди – на 90%», - зазначив він.

Загалом за оновленими даними на Волині цього літа 72 тисячі дітей матимуть можливість зміцнити здоров’я та корисно провести дозвілля у різних закладах відпочинку. «Акцент – на якість послуг: харчування та проживання, дотримання санепідемстандартів та пожежної безпеки. На Волині усі діючі 12 позаміських таборів атестовані та є в державному реєстрі», - підкреслив Борис Клімчук.

Голова облдержадміністрації також повідомив, що традиційно міськвиконкомам та райдержадміністраціям виділена субвенція з обласного бюджету на придбання путівок для оздоровлення дітей пільгових категорій у сумі майже 3 млн грн, а це - більше на 1,1 млн грн ніж торік.

«Значно зросло фінансування із Фонду соціального страхування: цьогоріч на літню оздоровчу кампанію виділено 7,7 млн грн, що на 5,5 млн грн більше ніж у 2012-му. За що від імені волиняни щиро дякую», - наголосив голова облдержадміністрації.

Довідково: в області передбачається відкрити 624 табори відпочинку (із них: 596 з денним перебуванням, 27 праці та відпочинку, одне наметове містечко). Більшість з них працюватимуть на базі загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Як правило, вони функціонуватимуть в одну зміну тривалістю 14 днів. Частина розпочне свою роботу 27 травня, інші - 1 червня.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ