Івано-Франківщина: про аспекти співпраці з іноземними інвесторами – учасники «круглого столу» в облдержадміністрації

Івано-Франківщина: про аспекти співпраці з іноземними інвесторами – учасники «круглого столу» в облдержадміністрації

17.05.13 13:36 0 1174
«Економічна співпраця між Івано-Франківщиною та США: минулий досвід та майбутні можливості» - тема «круглого столу», організованого Американсько-Українською Діловою Радою, облдержадміністрацією, міською радою Івано-Франківська та Івано-Франківським регіональним центром з інвестицій та розвитку. Захід відбувся в облдержадміністрації.

«Маємо плідну співпрацю з регіоном, - зазначив присутнім Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт. – Михайло Вишиванюк розуміє важливість надходження інвестицій в область. Адже це є важливим фактором успіхів взагалі для України».

На думку Посла, наразі Україні необхідно зосередити увагу на посиленні зв’язків з іноземними партнерами, забезпеченні верховенства права, спрямуванні сигналів про диверсифікацію економіки, посиленні впливу науки на розвиток економіки.

«Ми зацікавлені у співпраці зі Сполученими Штатами Америки, а також з іншими країнами. Наш принцип простий – ми відкриті до співпраці з представниками усіх націй, віросповідань, конфесій», - наголосив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк і поінформував американських гостей про розробку обласної програми зі сприяння інвесторам та дієвість проведення в області традиційних зустрічей представників влади та бізнесу.

«Якщо до нас приходить інвестор, і він - порядна людина, обласна адміністрація закріпить за ним відповідальну особу, яка надає підтримку з оформлення всієї документації в найкоротші терміни, - запевнив голова ОДА. – Доводимо такий проект до випуску готової продукції». За словами Михайла Вишиванюка, перспективними для інвестування на Івано-Франківщині нині є сільське господарство, туризм, лісова, лісопереробна галузі, машинобудування.

Про суттєве зменшення в Україні ставки податку на прибуток, напрацювання законопроектів зі зменшення навантаження на фонд оплати праці, можливості ведення електронної звітності поінформував перший заступник голови ДПС в області Василь Летюк. «Нещодавно Міністерство доходів і зборів запровадило новий сервіс, який допоможе підприємствам з іноземними інвестиціями уникнути ризикових ситуацій через множинне трактування податкового законодавства, - підкреслив податківець. – Інвестори не тільки отримають компетентний висновок щодо запланованої господарської операції, а й зможуть перевірити інформацію про своїх контрагентів».

«Круглий стіл» передбачав розгляд питань щодо характеристики інвестиційного потенціалу Прикарпаття, позитивного досвіду роботи американських інвесторів в області, аспектів підготовки українських бізнесменів до залучення іноземних інвестицій, комерціалізації технологій та особливостей отримання грантів тощо.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ