На Рівненщині визначали місію України в сучасному світі

На Рівненщині визначали місію України в сучасному світі

17.05.13 15:18 0 856
Над цим питанням працювали науковці, управлінці, а також студенти. Їх об’єднала міжнародна конференція, яка відбулася в Національному університеті «Острозька академія». Цей захід є одним із кроків до визначення, власне, місії України в світі, переконані організатори.

До розмови долучився перший Президент України, Голова Конституційної Асамблеї Леонід Кравчук. За його словами, Україна рухається вперед як держава, і цей рух зараз швидший, аніж раніше. Він відбувається на усіх рівнях. За визначенням європейських політологів, за останні 2-3 роки Україна зробила значно більше, ніж за попередній час, прокоментував Леонід Кравчук.

Тим часом місія нашої держави у світі, могла б базуватися, зокрема, на розвитку промисловості, космічних програм, інформаційних технологій, духовності, вважає президент благодійного фонду «Схід-Захід разом», радник Президента України Володимир Зубанов, який став ініціатором проведення конференції: «Місію України мають сприймати, і в Бразилії, і в США, і в інших державах. Під час сьогоднішнього заходу ми обговорюємо, якою вона може бути, що саме притаманно українцям, - пояснив він. – Важливою є духовна місія України, адже у нас багата історія. Саме тут – колиска сучасного слов’янського етносу. Тож ми повинні зберігати і розвивати кращі риси наших предків».

Тема конференції є складною і актуальною на тому важливо, щоб до її обговорення долучалися і студенти, резюмував заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. Разом із науковцями вони працювали у форматі круглих столів. Насамкінець відбулися дебати.

Своєрідним продовженням конференції стане відкриття на Рівненщині першого регіонального історичного клубу, яке відбудеться вже завтра.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Волинь", "Кривбас" та ...
Наступна новина: На Рівненщині в ...

КОМЕНТАРІ