Обсяги виробництва промислової продукції Львівщини у квітні зросли на 2,5%

Обсяги виробництва промислової продукції Львівщини у квітні зросли на 2,5%

17.05.13 11:07 0 1194
В обласній державній адміністрації підведено підсумки діяльності економіки області за чотири місяці цього року.

Відмічено, зокрема, що у промисловому комплексі вдалося стабілізувати ситуацію, і після падіння обсягів виробництва промислової продукції у першому кварталі на 6,9%, впродовж квітня ц.р. виробництво зросло на 2,5 відсотка.

Значно поліпшилася ситуація з надходженнями до бюджетів усіх рівнів за квітень 2013 року. Так, фактичні надходження до загального фонду місцевих бюджетів за 4 місяці цього року зросли загалом на 6,6% у порівнянні з минулорічним періодом. Таке перевиконання досягнуто майже у всіх містах і районах області. Позитивна динаміка також з доходами до Державного бюджету. Зазначене дозволило отримати дотацію вирівнювання з Державного бюджету для місцевих бюджетів у запланованих Міністерством фінансів України обсягах.

Разом з тим, наявних фінансових ресурсів у місцевих бюджетах було достатньо для проведення визначених на перші чотири місяці поточного року платежів.

З метою активізації бюджетного процесу на місцях,  було скликано обласну нараду за участі керівників територій щодо детального з’ясування причин виникнення негативних тенденцій у наповненні місцевих бюджетів та визначення додаткових заходів з виправлення ситуації.

Також було розглянуто питання щодо стану виплати в області заробітної плати.

Упродовж двох останніх місяців в області спостерігається позитивна тенденція до скорочення загальної суми боргу з виплати заробітної плати: упродовж березня – квітня  заборгованість із заробітної плати зменшилася майже на 10,0 млн. грн. (6,6%).

За оперативними даними, станом на 13 травня 2013 року загальна сума боргу становить 57,2 млн. гривень. Порівняно з початком року досягнуто зменшення на 1,2 млн. гривень (2,0%).

Порівняно з 1 квітня 2013 року борги зменшилися на 4,9 млн. грн. (7,8%).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині перед ...
Наступна новина: Тернопільщина: микола ...

КОМЕНТАРІ