Представники Львівщини успішно виступили на чемпіонаті Європи з армспорту

Представники Львівщини успішно виступили на чемпіонаті Європи з армспорту

17.05.13 13:53 0 1190
Завершився XXIII чемпіонат Європи по армспорту, який тривав 8-11 травня 2013 року в Литві. У мальовниче курортне містечко Друскінінкай з’їхалися найкращі рукоборці з усієї Європи, щоб позмагатися за медалі та визначити найкращих спортсменів 2013 року.

Цьогорічний чемпіонат Європи, як ніколи, був багатий на видовищні, захоплюючі поєдинки та гучні сенсації, деякі з яких увійдуть в історію європейського армспорту. Рівень підготовки учасників продовжує рости з кожним роком і тому майже в кожній категорії ми побачили вражаючу, безкомпромісну, запеклу боротьбу.

Змагання відбулися на високому організаційному рівні – яскрава, гарно освітлена сцена, великі екрани, професійні столи, процедура зважування проходила швидко і без затримок. Цього року також з’явилося нововведення – номінація юніорів до 21 року.

Львівські спортсмени вирушили на чемпіонат Європи у складі семи спортсменів й вибороли на європейській арені 2 бронзових та 1 золоту медаль.

Єдиний представник Львова серед юніорів віком до 18 років Андрій Ряшко в категорії 60 кг здобув бронзу на лівій руці та посів 4 сходинку на правій.

Ще один представник Львівщини, бронзовий призер чемпіонату світу 2012 року Олександр Ільницький, якому не вдалося посісти призове місце на ліву руку, зміг налаштуватися на праву руку і стати чемпіоном Європи в категорії 90 кг серед юніорів віком до 21 року!

Леся Гринчишин, яка боролася лише на праву руку, незважаючи на поразку в першому поєдинку зі шведкою Йонною Блайнд, зуміла дійти до півфіналу. В результаті Лесі вдалося стати бронзовою призеркою чемпіонату Європи в категорії 50 кг серед жінок, поступившись у півфіналі росіянці Аліні Волковій, яка і стала чемпіонкою у цій ваговій категорії.

Іншим львівським спортсменам не вдалося посісти призові місця, проте вони склали гідну конкуренцію суперникам у своїх вагових категоріях.

Ганна Гранатова, провівши переможний поєдинок на ліву руку в категорії 50 кг серед жінок і опинившись у верхньому колі, програла двом росіянкам: срібній призерці Аліні Волковій та Надії Єрмаковій. На праву руку, отримавши важку перемогу в поєдинку з білоруською спортсменкою, Ганна не змогла продовжувати боротися в повну силу і програла тій же Аліні Волковій та Йонні Блайнд.

В категорії 60 кг Ігор Іваницький, отримавши впевнену перемогу в першій сутичці, в наступному поєдинку хоч і програв, проте змусив добре понервувати болгарина Георгі Гайдарджиєва, який в результаті став переможцем на обидві руки. В наступній сутичці Ігорю не пощастило з суддівством. Судді не побачили фальстарту в росіянина і присудили йому перемогу.

Назар Іваницький провів по одному переможному поєдинку на кожну руку в категорії 55 кг. На ліву руку у важкому поєдинку програв росіянину, яким став 3-м та переможцю двох днів Дмитру Безкоровайному. На праву руку Назар нелегко програв двом росіянам, які посіли 2 та 3 місця і опинився на 5 місці.

Олексій Яцик в категорії 70 кг серед юніорів до 21 року теж переміг на кожну руку по одному разу, програвши на обидві руки словаку Домініку Глоду, який став срібним призером обох днів та турецькому спортсмену, який зайняв два 4-х місця. Провівши переможний поєдинок за 5 місце, Олексій в результаті став 5-м на праву руку.

Мабуть, найгучнішою сенсацією чемпіонату стала перемога Євгенія Прудника (Дніпропетровська область) над 20-тиразовим чемпіоном світу Рустамом Бабаєвим (Харківська область), який останні 10 років був непереможним. Натомість Євгенію вже багато років залишалося вдовольнятися 2 місцем до цього дня. Поступившись Рустаму в попередніх поєдинках без боротьби, Євгеній спочатку у фіналі, а потім і в суперфіналі отримав довгоочікувану перемогу. Глядачі спостерігали за цим фіналом, затамувавши подих. Без сумніву можна сказати, що цей яскравий поєдинок між двома українцями ввійде в історію європейського і світового армспорту.

Загалом у загальнокомандному заліку перші місця у всіх номінаціях посіла збірна Російської Федерації. Збірна команда України виборола 2 командне місце серед дорослих та юніорів віком до 21 року і третє місце серед юніорів до 18 років.

Ї

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині триває ...
Наступна новина: Джохар Царнаєв назвав ...

КОМЕНТАРІ