На Львівщині якісний відпочинок та оздоровлення дітей – це наша першочергова турбота, – Б.Матолич

На Львівщині якісний відпочинок та оздоровлення дітей – це наша першочергова турбота, – Б.Матолич

17.05.13 10:08 0 1175
16 травня, в приміщенні палацу Львівського державного естетичного виховання учнівської молоді під головуванням першого заступника облдержадміністрації Богдана Матолича відбулось засідання оперативного штабу з координації проведення оздоровчої кампанії 2013 року. Участь у заході взяли керівники профільних структурних підрозділів ОДА, відповідних контролюючих служб, заступники голів райдержадміністрацій і виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, а також директори закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

Присутні на засіданні розглянули заходи з підготовки до оздоровлення влітку 2013 року, питання щодо медичного забезпечення у закладах оздоровлення та відпочинку, їх підготовки до роботи, порядку скерування дітей до цих закладів, а також переїзду організованих груп дітей територією області та поза її межами.

Як повідомив Богдан Матолич, у літній період на Львівщині планується оздоровити 141 тисячу дітей, що зволить забезпечити оздоровленням та відпочинком щонайменше 55% дітей шкільного віку. За його словами, на досягнення цієї мети передбачено 61 591,1 тис. грн.

Також під час обговорення заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї та молоді облдержадміністрації Роман Бабій повідомив, що загальна кількість закладів оздоровлення та відпочинку в регіоні становить 943, що на 14 закладів більше у порівнянні з попереднім роком (929) і збільшилася лише за рахунок кількості таборів з денним перебуванням (883 у 2013 році та 871 у 2012 році). Він додав, що збережено й інші заклади, не відбулося жодних реорганізацій, ліквідацій, перепрофілювання чи передачі під заставу.

Зазначимо також, що на засіданні було порушено кілька проблемних питань, які потребують нагального вирішення, зокрема щодо відсутності коштів на бронювання квитків для організованого перевезення дітей, а також достатньої кількості місць на проїзд залізничним транспортом. Окрім цього, було розглянуто питання щодо здійснення інспекційних перевірок стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку на предмет остаточної готовності до початку прийому дітей в літній період, забезпечення харчуванням належної якості та калорійності.

Богдан Матолич звернув увагу присутніх, що відпочинково-оздоровчі заклади на території Львівщини повинні розпочати роботу вчасно – до початку літнього сезону. «Здоров’я та безпека – це основне завдання, яке ми всі разом повинні виконати під час оздоровлення та відпочинку дітей. Не менш важливим є забезпечення належного харчування, якісної виховної роботи. Тому прошу з особливою відповідальністю поставитись до цього питання», – наголосив він.

Підсумовуючи засідання, перший заступник очільника Львівщини також зазначив, що керівники районів та міст області повинні знати, де розташовані заклади оздоровлення та відпочинку на місцях, а також побувати у кожному з них. «Ви повинні розуміти, що якісний відпочинок дітей – це наша першочергова турбота», – додав Б.Матолич.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ