Феномен культурних шляхів Ради Європи: «Шлях Гедиміновичів» – перша спроба створення культурного шляху Східною Європою

Феномен культурних шляхів Ради Європи: «Шлях Гедиміновичів» – перша спроба створення культурного шляху Східною Європою

17.05.13 08:30 0 1187
Відкриття туристичного сезону 2013 проходить в Луцьку під знаком заснування Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів», яку очолив Луцький міський голова Микола Романюк.

Як відомо, 10 травня 2013 року шість українських міст заснували Асоціацію органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів». Ініціатором однойменного проекту виступив Луцький міський голова, який 12 грудня 2012 року вперше зібрав у столиці Волині міста та музеї-заповідники, яких об’єднує культурно-історична спадщина Великого князівства Литовського, Руського та Жемайтійського, та запропонував амбітний проект з розвитку туризму на історичних землях Волині та Поділля.

Від того часу ідею створення транскордонного туристичного маршруту по литовських, білоруських та українських землях не тільки підтримали міські голови та міські ради шести українських міст, а також близько десятка музеїв-заповідників, Посольство Литовської республіки в Україні; білоруський уряд висловив попереднє зацікавлення співпрацювати в рамках проекту.

Як неодноразово декларували учасники проекту «Шлях Гедиміновичів» їхньою метою є створення сучасного транскордонного туристичного продукту, який би відповідав критеріям культурних шляхів, встановлених Радою Європи, та пройшов відповідну сертифікацію цієї поважної пан’європейської організації.

Попри те, що наразі через Україну проходить 4 культурних шляхи РЄ, і один з них навіть проходить через Луцьк, феномен цей маловідомий у нашій країні.

* Що таке культурні шляхи Ради Європи?

* Яка мета їх створення?

* Скільки і яких культурних шляхів сертифікувала на РЄ?

* Навколо яких тем створені культурні шляхи РЄ?

* Які культурні шляхи проходять Україною і чому ми про них так мало знаємо?

* Чи є культурні шляхи суто європейським феноменом?

* Які перспективи розвитку проекту «Шлях Гедиміновичів»?

* Коли «Шлях Гедиміновичів» має шанси стати культурним шляхом РЄ?

* Що отримає місто Луцьк, ставши ініціатором створення такого амбітного туристичного продукту?

На ці та інші запитання ви зможете почути відповіді від Президента Асоціації «Шлях Гедиміновичів», Луцького міського голови Миколи Романюка, виконавчого директора Асоціації, радника Луцького міського голови з питань туризму Геннадія Друзенка та Начальника управління туризму та промоції міста Луцької міської ради, заступника виконавчого директора Асоціації Наталії Бунди.

Всіх, кого цікавлять вичерпні відповіді на поставлені запитання, запрошуємо на прес-конференцію, яка відбудеться 17 травня о 10.00 в залі засідань Луцької міської ради.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині на оздоровчу ...

КОМЕНТАРІ