Олег Любінський: "Прокуратура має з'ясувати правомірність поведінки міліції під час акції на підтримку незаконно засуджених тернопільських свободівців"

Олег Любінський: "Прокуратура має з'ясувати правомірність поведінки міліції під час акції на підтримку незаконно засуджених тернопільських свободівців"

17.05.13 14:35 0 1376
15 травня 2013 року після пікетування обласного управління МВС у підтримку неправомірно засуджених свободівців, коли націоналісти почали переміщатися до обласної прокуратури, щоби там висловити свій протест та вимагати звільнення арештованих, їх оточили міліціянти й змушували залишатися на місці. Депутат обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Любінський звернувся до правоохоронців із вимогою пояснити, чому людей не випускають із облоги, та замість відповіді міліціянти почали застосовувати до нього фізичну силу.

Як розповів свободівець, відбулися також спроби правоохоронців затримати пікетувальників, а на допомогу міліціянтам прибув спецпідрозділ "Беркут". Ця ганебна ситуація закінчилася тим, що представників міської організації ВО "Свобода" таки відпустили, проте, чому їх оточили й застосували щодо них силу, ніхто так і не пояснив. Щоби з'ясувати правомірність дій міліції, націоналіст скерував відповідне звернення до прокуратури.

"Вважаю, що така поведінка силовиків неприпустима, адже учасники пікету не порушували правопорядку і коли почули рішення суду про заборону акції – відповідно завершили захід. Та якщо уже правоохоронці чомусь і взяли в облогу учасників зібрання, то мали б пояснити причину. Прикро, що в нинішній незалежній Україні її громадяни не мають права висловити свою думку, а на тих, хто намагається це зробити, чинять тиск і намагаються принизити. Сподіваюся, що обласна прокуратура з'ясує, чи була правомірною поведінка міліціонерів стосовно представників міської організації ВО "Свобода", а ті, хто діяли в цій ситуації незаконно, – понесуть відповідальність", – зазначив Олег Любінський.

Нагадаємо, що 15 травня 2013 року свободівці Тернопільщини провели акцію протесту в підтримку заарештованих побратимів Ігоря Семенчука, Богдана Поліщука, Любомира Заверухи та Олега Жука, яких було засуджено на п‘ять та три доби адміністративного арешту. Націоналісти пікетували обласні управління міліції та прокуратури, а також Тернопільський міськрайонний суд. Коли мітинг завершувався і свободівці розпочали виконувати національний славень, з'явилися правоохоронці, які зачитали рішення суду про заборону Тернопільській міській організацій ВО "Свобода" проводити 15.05.2013 будь-які акції в Тернополі. Відбулася провокація з боку міліції, зокрема силовики оточили націоналістів, а міліція за підтримки спецпідрозділу "Беркут" безпідставно застосувала силу до депутатів міської й обласної рад, зокрема помічника народного депутата України Олега Любінського.

Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/039044/

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: за ...
Наступна новина: Туристично-рекреаційні ...

КОМЕНТАРІ