Всеукраїнський тиждень планування сім’ї на Прикарпатті

Всеукраїнський тиждень планування сім’ї на Прикарпатті

17.05.13 08:13 0 1286
Третій тиждень травня традиційно відзначається як Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. Саме цьому тижню і була приурочена прес-конференція, яка відбулась 15 травня на базі Центру планування сім’ї. Основною його метою є привернення уваги урядових, громадських організацій, медичних працівників та населення до вирішення проблем планування сім’ї і репродуктивного здоров’я, а також подолання негативних тенденцій демографічної ситуації в Україні.

Участь у прес-конференції взяли заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь, заступник головного лікаря Обласного перинатального центру Мар’ян Яремко, завідувач Центру планування сім’ї Оксана Мазурок та завідувач відділенням акушерської патології Обласного перинатального центру Олег Любінець.

Планування сім'ї – це види діяльності, які допомагають окремим особам та подружнім парам досягти певних репродуктивних результатів: запобігти небажаній вагітності, народити бажаних дітей, регулювати перерви між вагітностями, контролювати вибір часу народження дитини у залежності від віку батьків та інших факторів, визначити кількість дітей в сім'ї.

Як зазначає заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь: «Репродукція – це відтворення собі подібного. І власне, для того щоб всі дії сім’ї були планованими, щоб народжувалися здорові та щасливі діти в повних сім’ях, щоб в сім’ї був комфорт – присвячений цей тиждень».

Збереження та поліпшення репродуктивного здоров'я виходить за рамки суто медичної проблеми і є загальнодержавною, багатокомпонентною проблемою, яка повинна вирішуватись на національному рівні шляхом забезпечення умов для реалізації населенням репродуктивної функції та планування сім'ї.

«За останні роки досягнуто позитивних результатів в плані репродуктивного здоров’я, - говорить заступник головного лікаря Обласного перинатального центру Мар’ян Яремко. – Знизився рівень перинатальної смертності (з 6,1 в 2012 р. до 5,0 в 2013 р.), мертвонароджуваності (з 3,9 в 2012 р. до 2,7 в 2013 р.) та ранньої неонатальної смертності (з 2,1 в 2012 р. до 2,0 в 2013 р.). Зросла кількість жінок, які користуюся методами контрацепції». Важливим чинником розладу репродуктивного здоров'я є аборти, які завдають непоправної шкоди здоров'ю і в першу чергу репродуктивному.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Платники Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ