За порушення у сфері оподаткування на Волині розпочато 42 кримінальні провадження

За порушення у сфері оподаткування на Волині розпочато 42 кримінальні провадження

18.05.13 21:15 0 926
У 24 випадках, коли за матеріалами оперативних підрозділів податкової міліції, слідчі розпочинали кримінальне провадження, мова йде про тяжкі та особливо тяжкі злочини. Окрім того, матеріали 28 досудових розслідувань свідчать про ухилення від сплати за ухилення від сплати податків, у тому числі 15 – в особливо великих розмірах.

Зібрана правоохоронцями доказова база стосовно 5 волинських імпортерів стала підставою для початку 6 досудових розслідувань за фактами незаконного обігу підакцизних товарів. Ще 4 кримінальних правопорушення викрито в зв’язку з неправомірно заявленими до відшкодування сумами ПДВ.

Вже цього року з обвинувальним актом до суду спрямовано 5 кримінальних проваджень.

Маючи на меті, насамперед досягнення економічного ефекту для бюджету, матеріали 3 кримінальних проваджень були направлені до суду з метою звільнення від відповідальності порушників податкового законодавства, котрі відшкодували завдані державі збитки.

Загалом протягом чотирьох місяців цього року в ході досудових розслідувань заходами податкової міліції забезпечено відшкодування 3 млн. 513 тис.грн. завданих державі. Це 36 відсотків від загальної, встановленої в ході оперативно-розшукових заходів податкової міліції Волині суми збитків, нанесених державі.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині про ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ