У Тернополі напередодні загальноукраїнської акції "Вставай, Україно!" влада заборонила "Свободі" агітацію

У Тернополі напередодні загальноукраїнської акції "Вставай, Україно!" влада заборонила "Свободі" агітацію

18.05.13 21:36 0 1527
16 травня Тернопільський окружний адміністративний суд за позовом ОДА заборонив Тернопільській міській організації Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" виставляти агітаційні намети.

Діюча влада намагається усіляко заборонити зібрання членів міської організації Всеукраїнського об‘єднання "Свобода", котрі відстоюють права ув'язнених активістів 14 травня. Щоб завадити діям свободівців, 16 травня за позовом представників облдержадміністрації Тернопільський окружний адміністративний суд постановив: "встановити обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання, шляхом заборони Тернопільській міській організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у період з 17 травня до 25 травня 2013 року розміщення агітаційних наметів Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на вул. Степова, 45, у місті Тернополі…".

"Цією постановою діюча влада ще раз підтвердила, що боїться єднання громадян в одну велику силу, котра може змінити майбутнє своєї країни на краще і змести бандитський режим. Якщо звернутися до історії, можемо відзначити чітку закономірність: справжніх патріотів нашої Батьківщини вороги завжди намагалися зламати, те ж саме повторюється і зараз. Та попри спроби чиновників знищити все українське і придушити волю народу, ми робитимемо усе, щоб домогтися справедливості, бо це наш святий обов'язок!" – зазначив голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

Довідка. 14 травня 2013 року в Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання у справі свободівців, яких фактично судили лише за участь у громадській зустрічі з народними депутатами України, що мала місце 9 травня в Парку слави в Тернополі.

За рішенням суду свободівців було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Судя С.В. Кунцьо, не взявши до уваги свідчень свободівців, засудив Ігоря Семенчука, Богдана Поліщука та Любомира Заверуху на п‘ять діб адміністративного арешту, а Олега Жука – на три доби. Ще двом прихильникам молодіжної організації "Сокіл" присуджено сплатити по 250 грн. штрафу.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 4)
Попередня новина: На Львівщині податківці ...
Наступна новина: Міністерство охорони ...

КОМЕНТАРІ