Колишній аргентинський диктатор помер у в’язниці

Колишній аргентинський диктатор помер у в’язниці

18.05.13 12:25 0 875
Колишній аргентинський диктатор Хорхе Рафаель Відела помер у віці 87 років у в’язниці, де відбував довічне ув’язнення за злочини проти людяності. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Прес-секретар уряду Аргентини повідомив, що Відела помер «у п’ятницю з природніх причин», в одній із в’язниць за межами столиці Буенос-Айреса.

Із 1976 по 1981 роки Відела був лідером військової хунти, яка правила в Аргентині до 1983 року. Десятки тисяч людей були замордовані, або вбиті в той період. У 1985 році Відела був засуджений до довічного ув’язнення за порушення прав людини в період свого правління, але був помилуваний через п’ять років у рамках президентської амністії.

У 2010 році помилування було скасоване і колишнього генерала засудили до довічного ув’язнення за зникнення 31 ув’язненого.

Відела на суді у березні 2013 рокуxВідела на суді у березні 2013 року

Торік Віделу засудили до 50 років тюремного ув’язнення ще за однією справою – за викрадення дітей, народжених від жінок-ув’язнених. За версією звинувачення, в роки правління хунти у батьків, затриманих без суду, було відібрано щонайменше 400 дітей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал привітав ...
Наступна новина: У Чернігові з’явиться ...

КОМЕНТАРІ