На Львівщині 19 травня відзначатимуть Всесвітній Дня пам’яті людей, які померли від СНІДу

На Львівщині 19 травня відзначатимуть Всесвітній Дня пам’яті людей, які померли від СНІДу

18.05.13 20:55 0 1186
Щорічно, у третю неділю травня, світова громадськість традиційно відзначає День пам’яті померлих від СНІДу. Вперше він був організований в 1983 році в Сан-Франциско (США) групою американців, яких особисто спіткала проблема СНІДу (або їх рідних і близьких).

Всесвітній день пам’яті проводиться, щоб згадати про тих, хто помер від СНІДу, висловити солідарність з людьми, які живуть з ВІЛ/СНІДом, інформувати і мобілізувати суспільство, змісити замислитись про те, що епідемія ВІЛ-інфекції/СНІДу може спіткати кожного з нас.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі ВІЛ/СНІДом уражено понад 34 млн. осіб, з яких значна частина не має доступу до антиретровірусного лікування. Більше 30 млн. вже померли від СНІДу. Щоденно від захворювань, обумовлених цим синдромом, помирає близько 5 тис. осіб. На кожну людину, яка розпочинає курс антиретровірусного лікування, припадає 5 нових інфікувань вірусом імунодефіциту людини.

При цьому, за даними ООН, епідемія ВІЛ-інфекції в Україні продовжує залишатися найсерйознішою у Європі, із самим високим показником поширеності ВІЛ-інфекції у віці 15-49 років – 1%. Загальна оціночна кількість інфікованих людей перевищує 260 000 осіб.

Проте у 2012 році вперше за часів незалежності відбулося зменшення темпу приросту захворюваності на ВІЛ-інфекцію на 1,6%.

Cлід зазначити, що ВІЛ-інфекція вражає найбільш працездатні та репродуктивні вікові групи населення (25–49 років). Цьогоріч Всесвітній Дня пам’яті людей, які померли від СНІДу відзначатимуть 19 травня.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ