ООН і Росія пропонують міжнародну конференцію щодо кризи в Сирії

ООН і Росія пропонують міжнародну конференцію щодо кризи в Сирії

18.05.13 17:17 0 884
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявляє, що нині важливо не втратити момент і відреагувати на загострення кризи в Сирії. Про це він сказав після зустрічі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим у російському місті Сочі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Пан Ґі Мун також підтримав нещодавній спільний заклик Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі скликати міжнародну конференцію з цього питання. За його словами, це треба зробити якнайшвидше.

Зі свого боку, Лавров наголосив, що для сирійців важливо вирішити, хто представлятиме сторони конфлікту. «Тепер найважливіше зрозуміти, хто із сирійського боку готовий брати участь у цій конференції. Без цього нічого не буде. І друге завдання – визначити коло учасників, окрім Сирії», – сказав Лавров.

Водночас, російський міністр наголосив, що «терористів» запрошувати не потрібно. А сусіди Сирії, зокрема, Іран мають відвідати будь-яку мирну конференцію.

І Сергій Лавров, і Пан Ґі Мун повторили заклики до розслідування під егідою ООН звинувачень про застосування хімічної зброї в Сирії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Відбудеться ...
Наступна новина: Квитки на Чорногорія - ...

КОМЕНТАРІ