Члени міжфракційного об'єднання "Львівщина" вимагають від влади не перешкоджати активістам, які вирушають на акцію "Вставай, Україно!"

Члени міжфракційного об'єднання "Львівщина" вимагають від влади не перешкоджати активістам, які вирушають на акцію "Вставай, Україно!"

18.05.13 15:34 0 1111
Депутати від опозиції, члени міжфракційного об'єднання "Львівщина" вимагають від голови Львівської облдержадміністрації, прокурора области, начальника головного управління МВС та начальника управління ДАІ в області, а також начальника Львівської залізниці зупинити тиск на автоперевізників, які планують доставляти жителів Львівщини до Києва на акцію "Вставай, Україно!" 18 травня. Звернення було скеровано у відповідні органи. Про це повідомила народний депутат України від Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" Ірина Сех 17 травня під час брифінгу у Верховній Раді.

У зверненні, зокрема, зазначено, що з різних міст Львівської области надходить дедалі більше інформації про посилення тиску на перевізників та мешканців краю, які є прихильниками опозиційних сил і планують взяти участь в акції "Вставай, Україно!" в столиці.

"Ми, народні депутати України, члени міжфракційного депутатського об'єднання "Львівщина", обурені таким тиском на авто перевізників і наголошуємо, що право на акції протесту є невід'ємним правом кожного українця. Вважаємо, що дії правоохоронних та владних структур порушують конституційні права громадян, які висловлюють свою політичну позицію, та є відвертим проявом тиску на українські опозиційні сили.

Відтак, відповідно, до вищезазначеного та керуючись Законом України "Про статус народного депутата України", просимо сприяти у припиненні грубих порушень фундаментальних прав громадян, що закріплені Конституцією України", – зазначено у зверненні.

Свободівка наголосила, що такого шаленого тиску вже давно не було. "Особи, які називаються працівниками правоохоронних органів та ДАІ, погрожують численним перевіркам штрафами та позбавленням ліцензій на автоперевезення, якщо вони погодяться відвезти громадян на акцію протесту опозиції до столиці. Однак людей не можливо залякати. Незважаючи на таку сильну протидію, українці будуть різними способами добиратися до Києва. Як кажуть, чим більше стискають пружину, тим більше вона б'є", – підкреслила Ірина Сех.

Народні депутати також звернулися до Львівського обласного осередку Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників sз проханням посприяти в перевезенні учасників акції протесту до Києва.

Варто зазначити, що від ВО "Свобода" до міжфракційного об'єднання "Львівщина" входять, зокрема, Ірина Сех, Юрій Михальчишин, Ірина Фаріон, Олег Панькевич, Михайло Блавацький.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: На Прикарпатті в 2,3 рази ...

КОМЕНТАРІ