Олег Панькевич: "Партія регіонів хоче перекласти відповідальність за закриття лікарень на місцеву владу"

Олег Панькевич: "Партія регіонів хоче перекласти відповідальність за закриття лікарень на місцеву владу"

18.05.13 19:18 0 734
Депутатська більшість у Верховній Раді розіграла виставу про те, як вона турбується про народ (йдеться про медичне забезпечення пересічних громадян). Однак закінчилося це тим, що ухвалення важливого закону про запровадження мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я відклали в довгу шухляду. Про це 17 травня 2013 року заявив народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич, коментуючи рішення голови Верховної Ради не голосувати за проєкт закону №2201 "Про запровадження мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я" в цілому.

"У шніх виступах депутатів від Партії регіонів чітко простежувалася думка, що в закритті лікарень винні органи місцевої влади, – зазначив Олег Панькевич. – Хоча зрозуміло, що саме центральна влада впродовж останніх трьох років чинить тиск на місцеві адміністрації, на управління охорони здоров'я й на підконтрольні місцеві ради, вимагаючи від них так званої "оптимізації". Мета влади – не забезпечення належним медичним обслуговуванням громадян, а заощадження бюджетних коштів на простих українцях".

Олег Панькевич нагадав, що 2011 року Львівська обласна рада першою зупинила в області так звану "оптимізацію" медицини, яку нав'язувала центральна влада, – тобто скорочення працівників лікарень, дитячих садків, шкіл, народних домів, та зберегла мережу закладів соціально-культурної галузі.

"Ті місцеві органи влади, які не змогли протистояти тиску й провели скорочення, дуже скоро владна партія звинуватить у тому, що вони перешкоджали "пакращєнню", – додав народний депутат.

Нагадаємо, що 17 травня 2013 року на сесії ВР розглядали проєкт Закону №2201 "Про запровадження мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я". Після того, як депутати проголосували проєкт "за основу", спікер Володимир Рибак відмовився ставити його на голосування "в цілому". Не зважаючи на те, що опозиція скандувала "В цілому!", голова ВР перейшов до оголошення депутатських звернень і запитів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луческу: Вірменин ...

КОМЕНТАРІ