На Івано-Франківщині уряд тримає на контролі відновлення роботи ТОВ "Карпатнафтохім"

На Івано-Франківщині уряд тримає на контролі відновлення роботи ТОВ "Карпатнафтохім"

18.05.13 20:50 0 1222
Кабінет Міністрів України зацікавлений у якнайшвидшому відновленні роботи ТОВ «Карпатнафтохім», що є частиною урядової антикризової програми. Проведення заходів на підприємстві для підготовки його запуску в найближчі місяці згідно підписаного з Урядом меморандуму відповідає інтересам як держави, так і самого підприємства.

Зокрема, за інформацією підприємства, розроблено програму пускових заходів з розконсервації і оголошено про проведення тендерів на участь в пускових роботах і постачаннях сировини, обладнання та запасних частин. Крім того, готується план заходів по запуску і подальшій експлуатації ТОВ «Карпатнафтохім» і підвищенню ефективності його роботи.

ТОВ «Карпатнафтохім» - єдине вітчизняне підприємство-виробник суспензійного полівінілхлориду, одне з найбільших підприємств нафтохімічного комплексу України і бюджетоутворююче для Івано-Франківської області. Підприємство було зупинено у вересні минулого року, що призвело до падіння обсягів промислового виробництва, зменшення податкових надходжень, зростання соціальної напруги у регіоні.

Відновлення роботи ТОВ «Карпатнафтохім» збільшить його виробничий потенціал, забезпечить кілька тисяч робочих місць, надходження до бюджетів у вигляді сплати податків, створить умови для подальшої модернізації та вдосконалення технології виробництва підприємствами нафтохімічного комплексу України.

Нагадаємо, у квітні 2013 року Кабінет Міністрів України та українські підприємства групи «ЛУКОЙЛ» - ПрАТ «Лукор» та ТОВ «Карпатнафтохім» - уклали Меморандум про порозуміння.

Підписання меморандуму спрямоване на забезпечення розвитку нафтохімічного комплексу України та будівництво нових потужностей, залучення інвестицій в розвиток ТОВ «Карпатнафтохім» до 100 млн. дол. США протягом 2013-2016 років, оновлення та технічне переозброєння обладнання, збільшення податкових відрахувань до державного та місцевого бюджетів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Досі не відома доля ...
Наступна новина: На Львівщині 19 травня ...

КОМЕНТАРІ