Івано-Франківськ може стати пілотним для реалізації проекту зі створення соціотехнополісу

Івано-Франківськ може стати пілотним для реалізації проекту зі створення соціотехнополісу

18.05.13 16:06 0 920
В облдержадміністрації проведено всеукраїнський «круглий стіл» на тему: «Перспективи створення та популяризації соціотехнополісу в Україні».

Учасники заходу, фахівці, причетні до вирішення проблем ЖКГ та молодіжного житлового будівництва, обговорили можливості функціонування ноосистем «Соціотехнополіс», які передбачають створення територіальними громадами обмежених систем житлових і соціально-побутових об’єктів з найсучаснішою інфраструктурою та розвинутою мережею комунікацій.

«Соціотехнополіс – це є місто в місті, де буде збудована велика кількість не тільки багатоквартирних, а й індивідуальних житлових будинків», - прокоментував журналістам заступник голови облдержадміністрації Руслан Гусак. У таких помешканнях, в автономному мікрорайоні, з розвиненою сферою послуг, громадського харчування та відпочинку, зможуть проживати молоді родини. Таким чином, створення соціотехнополісів могло б вирішити одну з найактуальніших проблем сьогодення – забезпечення молоді житлом. Є надія, що робота із започаткування нововведення з допомогою держави загалом і Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву зокрема могла б розпочатися з Прикарпаття, а Івано-Франківськ міг би стати пілотним у реалізації проекту.

«На сьогоднішній день для втілення ідеї збудувати соціотехнополіс можуть розглядатися землі села Микитинці Івано-Франківської міської ради, - зазначив Руслан Гусак. – Там є 31 гектар. Нині ці землі перебувають в неналежному стані, на них нічого не будується та не обробляється».

При цьому, на думку учасників «круглого столу», варто враховувати близькість села до Івано-Франківська, міста, у якому є значна концентрація вищих навчальних закладів різної професійної орієнтації, помітна частка молоді у демографічній структурі населення, наявність нереалізованого освітнього, наукового, кадрового, інвестиційного потенціалів, значна активність місцевої влади в реалізації різного роду соціальних проектів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ