Як сплачують податки представники бізнесу Рівненщини?

Як сплачують податки представники бізнесу Рівненщини?

18.05.13 10:47 0 963
Процес наповнення бюджету є складним та багатогранним. Практично в кожному регіоні існують суб’єкти господарювання, які дають левову частку надходжень до бюджетів усіх рівнів, так звані бюджетоформуючі платники податків. Переважно, ними є підприємства добувної та переробної промисловості, транспортні підприємства, тобто підприємства реального сектору економіки.

На Рівненщині зареєстровано майже 65 тисяч платників податків, з яких близько 19 тисяч – юридичні особи та 46 тисяч – фізичні особи - підприємці. З них 9 великих платників податків, 30 середніх, решта – суб’єкти малого підприємництва.

Лише 25 найбільших платників – юридичних осіб, серед яких ПАТ „Рівнеазот”, ПАТ „Рівнегаз”, ПАТ „АЕС Рівнеобленерго”, Представництво „Тодіні Конструкційна Дженерал С.П.А.”, ПАТ „Дубномолоко”, ТОВ „Самгаз”, ТОВ „Реноме-Смарт”, ТОВ ККНК „Технобуд”, ТОВ „Свиспан Лімітед” сплатили до державного бюджету 72 відс. всіх податків та платежів. Саме вони з початку року збільшили сплату податків до державного бюджету більше, ніж у 2 рази.

До місцевих бюджетів усіх рівнів найбільшими платниками сплачено 21 відс. надходжень області та збільшено рівень минулого року майже на 14 відсотків. Серед них - ВП „Рівненська АЕС” ДП НАЕК „Енергоатом”, ПАТ „Рівнеазот”, КП „Теплотранссервіс”, ПАТ „АЕС Рівнеобленерго”.

Рівненщина не є потужним промисловим центром, а її специфікою є значний відсоток надходжень від малих підприємств та фізичних осіб - підприємців. За підсумками І кварталу поточного року від зазначеної категорії до державного бюджету надійшло 127 млн.грн., або 37 відс. від загальних надходжень по області, в тому числі від підприємців – 5 млн.гривень.

Значна частка надходжень від суб’єктів малого підприємництва до місцевих бюджетів. З початку року вони сплатили майже 300 млн.грн., а це – 82 відс. у загальних надходженнях місцевих бюджетів. В тому числі десята частина з них надійшла від підприємців.

Поступове збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів є результатом покращення якості обслуговування платників податків, створення сприятливих умов для розвитку бізнесу, дієвої боротьби з проявами корупції, усунення адміністративних бар’єрів для підприємницької діяльності та підвищення податкової культури платників податків.

За даними управління прогнозування, аналізу, обліку та звітності

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: за ...

КОМЕНТАРІ