На Рівненщині консультування громадян з питань підприємницької діяльності – справа важлива та необхідна

На Рівненщині консультування громадян з питань підприємницької діяльності – справа важлива та необхідна

18.05.13 12:09 0 905
Днями на базі Рівненського міського центру зайнятості відбулася робоча нарада з питань організації надання консультаційних послуг за участю представників Центру зайнятості, Державної податкової інспекції у м.Рівному, Пенсійного фонду, органів місцевого самоврядування, територіального управління НБУ, бізнес-інкубатора, громадських організацій.

Під час наради наголошувалося на важливості та актуальності організації консультаційних послуг й необхідності навчання та інформування осіб, які планують займатись підприємницькою діяльністю.

Стимулювання самозайнятості населення та підтримання підприємницької ініціативи перебуває у центрі уваги органів виконавчої влади. Наказом Міністерства соціальної політики від 21.02.2013 р. № 74 затверджено «Порядок забезпечення надання територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, консультацій особам з питань організації та провадження підприємницької діяльності», згідно якого службою зайнятості буде надаватися новий вид послуг: консультації особам з питань організації та провадження підприємницької діяльності.

Фахівці податкової служби міста звернули увагу учасників заходу на те, що з минулого року при ДПІ у м.Рівному діє Центр обслуговування платників податків, де платники отримують повний комплекс інформаційно-консультаційних та адміністративних послуг: подають звітність, отримують довідки, програмне забезпечення для звітування в електронному вигляді, консультації щодо ведення бізнесу та оподаткування тощо. Також зауважили, що створено інтегровану автоматизовану систему на базі єдиного веб-порталу органів ДПС. Даний ресурс містить чимало сервісів, що суттєво спрощують навігацію для сумлінних суб’єктів господарювання у їх діяльності.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ