Впродовж останніх років в Україні зменшуються ставки податків

Впродовж останніх років в Україні зменшуються ставки податків

18.05.13 19:55 0 1181
В цьому році ставка податку на прибуток складає 19 відсотків від прибутку підприємства, в наступному році вона зменшиться до розміру 16 відсотків. При цьому, у 2012 році така ставка податку складала 21 відсоток.

Про це перший заступник голови ДПС в області Василь Летюк повідомив на круглому столі організованому Американсько-Українською Діловою Радою спільно з Посольством США в Україні, облдержадміністрацією, Міською радою Івано-Франківська, Івано-Франківським регіональним центром з інвестицій та розвитку.

Він також зазначив, що у 2014 році заплановано понизити ставку податку на додану вартість на три відсоткових пункти до 17 відсотків проти діючих на 20 відсотків.

Нещодавно Міністерство доходів і зборів запровадило новий сервіс, який допоможе підприємствам з іноземними інвестиціями уникнути ризикових ситуацій через множинне трактування податкового законодавства. Інвестори не тільки отримають компетентний висновок щодо запланованої господарської операції, але й зможуть перевірити добросовісність своїх контрагентів. При цьому всі виявлені помилки підприємці матимуть змогу виправити самостійно до офіційного оформлення операції. Скористатися таким сервісом можна звернувшись безпосередньо до Міністерства доходів і зборів.

За минулий рік в рамках діяльності Координаційної ради з підтримки та супроводу іноземних інвестицій при облдержадміністрації було розглянуто більше 30 звернень інвесторів; щодо розгляду деяких з них було проведено по декілька засідань, в тому числі спільно з представниками окремих із присутніх тут консультаційних компаній.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ