Більше ніж на мільйон гривень збільшилися надходження збору за спеціальне використання лісових ресурсів на Рівненщині

Більше ніж на мільйон гривень збільшилися надходження збору за спеціальне використання лісових ресурсів на Рівненщині

18.05.13 11:48 0 963
Одним із стабільних та вагомих джерел надходжень до державного та місцевого бюджетів є збір за спеціальне використання лісових ресурсів. Цього року зберігається позитивна динаміка надходжень вказаного збору. Так, за 4 місяці надійшло: до державного бюджету - 2,5 млн.грн., що на 0,5 млн.грн. більше ніж за відповідний період минулого року; до місцевого бюджету - 6,6 млн.грн., це на 0,6 млн.грн. більше ніж торік.

Найбільшими платниками є ДП «Клесівський лісгосп», ДП «Костопільський лісгосп», Сарненське ЛГ, ДП «Соснівський лісгосп» і ДП «Володимирецький лісгосп», ДП «Дубенський лісгосп».

«Надходження збору рік у рік зростають. У 2012 році лісові господарства області сплатили майже 33 млн.грн. збору, що на 6,5 млн.грн. (або 25 відс.) більше, ніж у 2011 році. Також торік від заготівлі ягід, грибів, іншої лісової продукції до місцевих бюджетів надійшло 2,8 млн. грн., що на 1,1 млн.грн. (або 61 відс.) більше, ніж у 2011 році (довідково: у 2009 році надійшло 0,7 млн.грн., у 2010 - 2,0 млн. грн., у 2011 – 1,8 млн.грн.)»,- зазначив перший заступник голови ДПС у області Анатолій Сташко на зустрічі з лісівниками області.

Найбільше від заготівлі отримали місцеві бюджети: Рокитнівського району - 1,6 млн.грн., Дубровицького - 0,4 млн.грн., Сарненського і Володимирецького районів - по 0,3 млн. гривень.

Вагомим для бюджетів органів місцевого самоврядування став запроваджений збір за спеціальне використання лісових ресурсів у частині використання корисних властивостей лісів для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей та проведення науково-дослідних робіт. У минулому році 25 суб‘єктами господарювання сплачено майже 300 тис. грн. збору за використання ділянок загальною площею86 гектарів.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині для ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ