На Львівщині свободівці відвідали музей "Тюрма на Лонцького" у "Ніч музеїв"

На Львівщині свободівці відвідали музей "Тюрма на Лонцького" у "Ніч музеїв"

18.05.13 17:44 0 945
Увечері, 16 травня 2013 року, голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій, а також депутати обласної ради від ВО "Свобода" Олеся Байко та Роман Ковальчук відвідали Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" під час проведення акції "Ніч музеїв-2013". Вони поклали квіти до меморіального хреста на подвір'ї колишньої катівні, оглянули експозицію музею та поспілкувалися з директором Русланом Забілим.

Зокрема, голова облради та депутати оглянули виставку до 25-річчя повернення депортованих кримських татар на батьківську землю, реконструкцію слідства тюрми НКВД-КДБ. Руслан Забілий показав бронежилет голови Проводу ОУН(б) Ярослава Стецька, який у Львові експонується вперше, а також оригінальні фото провідника і його охоронців у Альпах. Також гості оглянули виставку вишивок, виготовлених із підручних матеріалів у тюрмах та таборах "Моє серце рветься на волю" і виставку повстанської зброї. Роман Ковальчук, який є солістом Львівської опери, виступив у концертній програмі й виконав низку власних патріотичних пісень.

У рамках "Ночі музеїв" голова обласної ради і депутати взяли участь у презентації 8-го тому творів Ірини Калинець, який представив лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка письменник Ігор Калинець. На завершення зустрічі Ігор Калинець подарував Петрові Колодію примірник книги.

Голова обласної ради обговорив із директором музею проблеми, з якими стикаються музейники. Петро Колодій наголосив, що справа, якою займаються працівники музею "Тюрма на Лонцького" надзвичайно важлива, особливо в той час, коли на державному рівні нехтують збереженням національної пам'яті. Він також зазначив, що обласна рада шукатиме шляхи, аби підтримати музей.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Понад 30 осіб загинули в ...

КОМЕНТАРІ