Житомирщина: в області 553 аптеки відпускають гіпотензивні ліки зі знижкою

Житомирщина: в області 553 аптеки відпускають гіпотензивні ліки зі знижкою

18.05.13 19:07 0 775
Цьогоріч для відшкодування вартості гіпотензивних препаратів для області виділено субвенцію в сумі понад 5 мільйонів. Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації було проведено низку зустрічей із суб’єктами господарювання, наразі підготовчий етап виконано. Укладені договори з 553 аптеками (156 суб’єктів господарювання), які готові працювати за проектом у межах області.

«Виконання вимог пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб із гіпертонічною хворобою – це питання державної ваги, яке потребує спільної напруженої роботи всіх гілок ланки організації охорони здоров’я», - відзначив заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Кобилінський під час робочої наради з питань упровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб із гіпертонічною хворобою, яка відбулась на базі обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського за участі головних лікарів ЦРЛ, центрів ПМСД, завідуючих відділами та управліннями охорони здоров’я районів та міст області, поліклінік

Обласний позаштатний кардіолог Олена Василівна Ільчишина наголосила, що перше завдання лікарів – оновлення реєстру хворих на гіпертонію. Згідно статистичних даних у Житомирській області на початок 2012 року було зареєстровано 324 857 хворих з гіпертонічною хворобою, станом на 01.01.2013р. – 329 060 хворих. В реєстрі, створеному в ЦРЛ та ЦМЛ області знаходиться 324 857 хворих, що становить 98 %.

З початку дії Пілотного проекту в області виписано 108 254 рецепт, з них: за друге півріччя 2012 року – 52 830 рецептів, за перший квартал 2013 року – 83989 рецептів.

Всього для області виділено 5 064 300 гривень. За аналізом реєстрів, поданих аптечними закладами, в січні-лютому 2013 року відшкодовано лише 24% коштів на суму 132 719 гривень – виділена ж сума на відшкодування становила 544 тисячі гривень. Кількість рецептів з 1 січня по 1 березня, за якими було здійснено часткове відшкодування вартості лікарських засобів, становить 15 542. Тобто лише 21% виписаних рецептів був прийнятий в аптеках та відшкодований.

Довідково: Глава держави акцентує увагу на необхідності посилення державного контролю за якістю медичних послуг та препаратів, захисту українців від цінових стрибків на ринку лікарських засобів. Тому у 2012 році Міністерством охорони здоров’я України розпочато реалізацію Пілотного проекту про відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Завдяки реалізації проекту на кінець минулого року було зафіксовано зниження на 12% середньовизначеної вартості ліків для гіпертоніків.

В області на підтримку Пілотного проекту про відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою працює гаряча лінія з питань забезпечення гіпотензивними препаратами зі знижкою за номером телефону (0412) 47-44-89. Зателефонувавши на гарячу лінію, можна дізнатися інформацію про порядок забезпечення гіпотензивними препаратами та дізнатись адреси найближчих аптек, в яких можна придбати ліки зі знижкою.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині голова ...
Наступна новина: Вукоєвіч отримав виклик у ...

КОМЕНТАРІ