На Житомирщині питання забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення знаходиться на постійному контролі обласної влади

На Житомирщині питання забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення знаходиться на постійному контролі обласної влади

18.05.13 14:15 0 862
За участю першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Олещенка 17 травня відбулося чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засідання було винесено два питання: Про організацію забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення у літній період 2013 року та Про стан протипожежного захисту об’єктів літнього відпочинку та оздоровлення громадян.

«У порівнянні з попередніми роками в області минулого літа загальна кількість інфекційних захворювань зменшилась на 4%. В літній період повинна бути посилена увага та робота в напрямках пропаганди серед населення заходів санітарного та епідемічного благополуччя, підготовки і перевірки роботи закладів харчування та продажу їжі, перевірки якості питної води, контролю та організації сміттєзвалищ», - наголосив на початку засідання обласної комісії Микола Олещенко.

Про організацію забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення у літній період 2013 року доповідав начальник головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби в Житомирській області Олександр Волков. Було відзначено, що основними причинами виникнення спалахів кишкових захворювань є вживання неякісної питної води та продуктів харчування. В області найбільшу загрозу несуть колодязі в приватних секторах, які не зареєстровані та не перевіряються санітарно-епідеміологічною службою. У літній період жителі області повинні особливо уважно слідкувати за якістю вживаних продуктів та умовами їх зберігання.

На Житомирщині нараховується 450 полігонів твердих побутових, деякі сміттєзвалища переповнені на 30%. За словами директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Генадія Забродського, необхідно активно впроваджувати сучасне сортування відходів. Так позитивний досвід із роздільного збору сміття мають такі міста в області: Житомир, Коростень, Коростишів, Новоград-Волинський. Планується будівництво чотирьох полігонів твердих побутових відходів у Малині, Романові, Ружині та Коростишеві.

Майже всі табори літнього відпочинку та оздоровлення вже перевірені та готові до відкриття з 1 червня. По деяким закладам є питання щодо стану протипожежного захисту. За словами заступника начальника управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Житомирській області Ігоря Кучера, наразі ці питання вирішуються, приписи виконуються, недоліки усуваються, щоб завершити підготовку до літнього відпочинку вчасно.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перемоги учнів Луцької ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: про ...

КОМЕНТАРІ