Луцьк: «Шлях Гедиміновичів» - перший історико-культурний проект у Східній Європі

Луцьк: «Шлях Гедиміновичів» - перший історико-культурний проект у Східній Європі

18.05.13 19:33 0 954
17 травня, у залі засідань міської ради відбулася прес-конференція з нагоди утворення Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів».

На початку заходу начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда поінформувала присутніх, що 10 травня 2013 року у м.Хотин відбулися Установчі збори Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів», де шість міських рад стали засновниками Асоціації – це Луцьк, Хотин, Кам’янець-Подільський, Остріг, Ізяслав та Дубно. Міського голову Миколу Романюка було обрано президентом Асоціації. За її словами, цей проект допоможе місту Луцьку вийти на міжнародну туристичну арену.

Міський голова подякував начальнику управління туризму та промоції міста Наталії Бунді та раднику Луцького міського голови, виконавчому директору Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів» Геннадію Друзенку за активну роботу у реалізації туристичного продукту. За словами міського голови, це тільки перший крок. «На умовах співпраці, угод буде налагоджено роботу з іншими містами по цьому туристичному шляху. У планах «Шлях Гедиміновичів» пролягатиме через місто Володимир-Волинський, національний заповідник «Замки Тернопілля». Історично ці шляхи проходили саме через ці місця», - зазначив він.

Підтримка проекту буде і з боку Чернівецької області. Це міському голові Миколі Романюку в ході Установчих зборів Асоціації пообіцяв голова Чернівецької облдержадміністрації. Сподіваються організатори проекту й на сприяння Європейського Союзу. Також міський голова повідомив, що вже є офіційне підтвердження членства в Асоціації Республіки Білорусь. Тож зараз учасниками «Шляху Гедиміновичів» є Литва, Білорусь та Україна.

У 2014 році міська рада проводитиме святкові заходи у Луцьку з нагоди 585-ої річниці з’їзду європейських монархів, що є чудовою нагодою, аби сформувати порядок денний проекту на наступний рік навколо річниці цієї непересічної події, а отже - згенерувати додатковий інтерес туристів до столиці Волині.

У планах організаторів проекту – створити офіційний сайт, де буде вся необхідна інформація щодо туристичних місць «Шляху Гедиміновичів». Це дасть можливість ще більше популяризувати туристичний продукт та привабити туристів.

«Основна мета – зробити Луцьк туристично привабливим, аби через наше місто проїжджало якомога більше туристів», - наголосив міський голова Микола Романюк.

Радник міського голови Геннадій Друзенко каже, що місто Луцьк виступило першопочатквіцем у Східній Європі щодо створення подібного туристичного продукту. Він розповів про історико-культурний туризм, ознайомив присутніх із туристичним шляхами, які вже існують. За його словами, на культурні шляхи є інноваційним продуктом, які використовуються для конкурування на туристичному ринку.

Також Геннадій Друзенко представив присутнім офіційну символіку «Шляху Гедиміновичів». Ним став червоно-білий щит із зображенням лицаря на коні, у лицаря ? щит із зображенням волинського хреста та сонця.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Відбудеться ...

КОМЕНТАРІ