На Івано-Франківщині про недопущення виплати заробітної плати в розмірах нижче законодавчо встановленого мінімального розміру у Тисменицькому районі

На Івано-Франківщині про недопущення виплати заробітної плати в розмірах нижче законодавчо встановленого мінімального розміру у Тисменицькому районі

18.05.13 21:10 0 1064
Питання про недопущення виплати заробітної плати в розмірах нижче законодавчо встановленого мінімального розміру заслуховувалось на 5 засіданнях Тисменицької районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати.

У березні-квітні 2013 року керівникам підприємств Тисменицького району, де нараховується заробітна плата нижче законодавчо встановленого мінімуму (за даними Пенсійного фонду в районі за грудень 2012 року та січень 2013 року) направлено 42 листи (в березні – 25, в квітні – 17) про подання в письмовій формі пояснення (копії табелів обліку трудового часу, накази на прийняття 0,25; 0,5 та 0,75 ставки посадового окладу, нарахування заробітної плати і відомості на виплату заробітної плати). Відповідно, керівники підприємств надавали у письмовій формі пояснення про причини цієї ситуації.

Днями відбулися три засідання робочої групи з легалізації заробітної плати, в ході яких розглядалося питання про виконання Комплексної програми заходів з легалізації заробітної плати в Івано-Франківській області на 2013 – 2014 роки.

Комісія заслухала пояснення 37 керівників підприємств з валовими доходами за 2012 рік понад 100 тисяч гривень, які нараховували середню заробітну плату у розмірі менше встановленого законодавством мінімуму – 1147 гривень.

На даний час робочою групою здійснюються перевірки підприємств з легалізації заробітної плати.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: За порушення у сфері ...

КОМЕНТАРІ