На Львівщині Віктор Шемчук зустрівся з головою правління Агенції регіонального розвитку Підкарпатського воєводства Йожефом Янушем Мрочко

На Львівщині Віктор Шемчук зустрівся з головою правління Агенції регіонального розвитку Підкарпатського воєводства Йожефом Янушем Мрочко

18.05.13 16:50 0 812
17 травня, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук провів зустріч з головою правління Агенції регіонального розвитку Підкарпатського воєводства Республіки Польща Йожефом Янушем Мрочко.

Сторони обговорили можливості економічного розвитку регіону, зміцнення міжнародного партнерства та розширення взаємовигідної співпраці між Львівською областю та Підкарпатським воєводством.

Зокрема, голова облдержадміністрації Віктор Шемчук зазначив, що Польща є стратегічним партером України. «Ми відкриті до співпраці в повному обсязі і сподіваємося, що це принесе користь нашим регіонам», – сказав очільник Львівщини.

Також важливим питанням зустрічі стало обговорення якості доріг та інфраструктури сполучення із європейськими автомагістралями.

Віктор Шемчук наголосив, що це питання для Львівщини зараз дуже актуальне та, водночас, проблемне. Зі свого боку голова правління Агенції регіонального розвитку Йожеф Януш Мрочка запевнив, що без сполучення із європейською транспортною мережею жодна країна немає шансів для економічного розвитку.

«9 із 10 інвесторів, коли бачили відсутність автомагістралей та сполучення із європейським дорогами, відмовлялись співпрацювати та вкладати гроші в економічний розвиток регіону», – поділився досвідом Й.Я.Мрочка.

За результатами зустрічі Віктор Шемчук запропонував підписати Меморандум про співпрацю між Агенцією регіонального розвитку, Інститутом транскордонного співробітництва та європейської інтеграції та Львівською облдержадміністрацією щодо розвитку транспортної інфраструктури на ділянці  Краківець – Львів – Броди.

Варто зазначити, що з ініціативи керівника Львівщини буде створено дорадчу групу при голові облдержадміністрації у складі експертів та спеціалістів з даного питання для координаційної та контролюючої роботи. Віктор Шемчук запропонував включити в дорадчу групу голову правління Агенції регіонального розвитку Й. Я. Мрочка,  президента Інституту транскордонного співробітництва та європейської інтеграції Тараса Федака, в.о. директора департаменту міжнародного співро­бітництва та туризму облдержадміністрації Лева Захарчишина та директора департаменту економічного розвитку, інвести­цій, торгівлі та промисловості облдерж­адмі­ністрації Дениса Шмигаля.

Зазначимо також, що підписання Меморандуму відбудеться в другій половині дня.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рац буде грати в ...
Наступна новина: Чернівці: Відбудеться акція ...

КОМЕНТАРІ