В. Шемчук: Першочерговим обов’язком влади є діалог з громадськістю

В. Шемчук: Першочерговим обов’язком влади є діалог з громадськістю

18.05.13 10:15 0 879
17 травня,  у приміщенні сесійної зали Львівської обласної ради розпочався семінар з питань взаємодії з громадськістю для працівників районних державних адміністрацій.

До учасників семінару з вітальним словом  звернувся   голова Львівської ОДА Віктор Шемчук. У своєму виступі він, зокрема, підкреслив, що діалог з громадськістю є першочерговим обов’язком влади: «Тому нашою метою є максимальне залучення громадських організацій та суспільства до обговорення та реформування всіх сфер життєдіяльності» – сказав В. Шемчук.

Голова Львівської ОДА наголосив, що  показником відкритості влади є те, що Громадська рада при Львівській обласній державній адміністрації налічує 225 делегованих представників не лише від громадських організацій, але й від бізнесових асоціацій, благодійних фондів, недержавних засобів масової інформації.

«Крім того, в облдержадміністрації є багато галузевих консультативно-дорадчих органів, в складі яких спільно працюють представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадськості», – зазначив він.

Віктор Шемчук побажав учасникам семінару плідної роботи та натхнення, успіхів у нелегкій службі на благо суспільства.

Зазначимо, що це вже четвертий семінар для працівників Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької обласних державних адміністрацій та відповідних районних державних адміністрацій.

Метою семінару щодо організації взаємодії з громадськістю є надання методичної допомоги районним держадміністраціям з питань планування та проведення консультацій з громадськістю, налагодження ефективної взаємодії з громадською радою, сприяння проведенню громадських експертиз діяльності райдержадміністрацій.

Крім того, учасникам семінару буде надано рекомендації з питань організації доступу до публічної інформації, а також інформацію про можливості урядової телефонної «гарячої лінії». Учасники заходу також зможуть обговорити успішні приклади налагодження місцевими органами виконавчої влади взаємодії з громадськістю.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ