Досі не відома доля кореспондента Радіо Свобода в Туркменистані Язмухаммедова

Досі не відома доля кореспондента Радіо Свобода в Туркменистані Язмухаммедова

18.05.13 20:45 0 1227
Незважаючи на численні запити до туркменської влади, Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода не може отримати жодної інформації про стан кореспондента туркменської служби Ровшана Язмухаммедова, який був затриманий 6 травня місцевою поліцією в північно-східному місті Туркменабаті. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Кевін Клоуз – виконуючий обов’язки президента Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода – висловив глибоку заклопотаність з приводу безпеки 30-річного Язмухаммедова.

«Наскільки нам відомо, востаннє, коли хто-небудь бачив Ровшана Язмухаммедов, було 7 травня. Нам також відомо, його заарештували без висунення звинувачення, можливо, він перебуває під психологічним і фізичним тиском. Імовірно, його заарештували у зв’язку з його журналістською діяльністю», – мовиться в заяві Кевіна Клоуза, який звернувся до влади Туркменистану з вимогою про його негайне звільнення кореспондента.

За словами родичів Язмухаммедова, журналіста утримують у СІЗО шостого управління МВС Туркменистану, яке головним чином займається розслідуванням справ, пов’язаних з організованою злочинністю і тероризмом. У минулому Ровшана, за словами його рідних, кілька разів допитували співробітники спецслужб.

Ровшан Язмухаммедов працює в туркменській редакції Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода з вересня 2012 року. Його журналістські роботи фокусуються, в основному, на соціальних проблемах Туркменистану.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 18 травня 2013 року – ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині уряд ...

КОМЕНТАРІ