У Тернополі продовжуються репресії проти свободівців

У Тернополі продовжуються репресії проти свободівців

18.05.13 21:56 0 1181
16 травня 2013 року в Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання у справі помічника народного депутата України, голови фракції ВО "Свобода" в Збаразькій міській раді Романа Напованця. Націоналіста звинуватили в порушенні громадського порядку під час зустрічі з народними депутатами України, що мала місце 9 травня в Парку слави в Тернополі.

За рішенням суду, свободівця було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення. "Славнозвісний" суддя Сергій Кунцьо, не взявши до уваги свідчень Романа, засудив націоналіста на п‘ять діб адміністративного арешту. В ході судового засідання в якості доказів було продемонстровано відеомонтаж, на якому факти порушення громадського порядку з боку Романа Напованця не було підтверджено. Суд взяв до уваги свідчення двох працівників спецпідрозділу "Беркут", які стверджували, що втричі менший за них у зрості та вазі націоналіст Роман Напованець бив та "шарпав" правоохоронців.

Окрім того, близько 14:00 члена молодіжної громадської організації "Сокіл" свободівця Андрія Юкала правоохоронці, незважаючи на стан здоров'я (хлопець проходив курс лікування амбулаторно), на основі нібито "рішення суду" міліція забрала з дому та доправила до Тернопільського міськрайоного суду. Правоохоронці не звертали уваги на неодноразові скарги та стан здоров'я націоналіста під час транспортування. За наполяганням рідних та побратимів свободівців, біля будівлі суду було викликано швидку допомогу. Після попереднього обстеження медиків було діагностовано гіпертонічний криз та серцеву аритмію. Лікарі швидкої рекомендували доправити пацієнта в стаціонарні заклади охорони здоров'я. Проте, коли швидка з увімкнутими проблисковими маячками вирушила в лікарню, "правоохоронці" здійснили намір перешкодити руху автомобіля, було викликано наряд державної автоінспекції для допомоги в блокуванні руху швидкої. Як бачимо, правоохоронці вкотре здійснили провокацію, яка могла призвести до важких наслідків. Незважаючи на перешкоди з боку правоохоронців і лише завдяки діям побратимів-депутатів, свободівця Андрія Юкала було госпіталізовано для подальшого лікування.

Нагадаємо, що 9 травня, незважаючи на повну відсутність правових підстав, грубо порушивши вимоги Конституції України, Кримінального кодексу України, законів України, які гарантують діяльність народних депутатів України і депутатів місцевих рад, спецпідрозділи міліції здійснили агресивний напад на учасників зустрічі з народними депутатами-свободівцями.

Виконуючи злочинні, протиправні накази міліційних начальників, близько семисот правоохоронців у повній бойовій амуніції, оточивши тісним кільцем комуністів, супроводжували їхнє малочисельне збіговисько з використанням червоних прапорів тоталітарного режиму.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 4)
Попередня новина: Стороженко каже, що ще ...
Наступна новина: ITF Туреччина. Ольга Янчук ...

КОМЕНТАРІ